en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

HALLOWEEN CAKE RAW, GLUTENFRI & VEGAN!

Hej där ute! Hur har ni det? Idag tänker jag bjuda er på en halloween cake i raw food tappning! Firar ni Halloween?

Halloween är tiden för pumpa!

Jag ville ha något gott som är likt  pumpa, tanken på en rå pumpa paj kändes inte så lockande, rå pumpa är inte så roligt för magen! Men jag tycker morot fungerar som en utmärkt ersättare!

Jag tycker vi går på recept på en gång!

IMG_6033

 

Först gjorde jag en klassisk kryddblandning till Pumpkin pie!

  1. 2 msk kanel
  2. 2 tsk malen ingefära
  3. 1 tsk hela nejlikor
  4. 1/2 tsk hela kryddpeppar
  5. 1 krm muskot

 

Mixa allt i en kryddkvarn & förvara i en glasburk!

IMG_6053

Vidare så går vi på botten!

IMG_5996

 

BOTTEN ( Raw+GF+V )

  1. 2 dl svarta sesamfrön
  2. 1 dl kokosflingor
  3. 1 msk kokosolja
  4. 4 - 5 dadlar mjuka
  5. 1 tsk kanel
  6. 1/2 tsk ingefära
  7. nypa salt
  8. några msk vatten

 

Mixa allt i men matberedare till en massa som går ihop.

IMG_5999

Tryck ut botten i en form som mäter 15 cm. Börja med att smörja in formen med kokosolja & passa in ett bakplåtspapper i botten, en löstagbar botten.

IMG_5995

FYLLNING ( Raw+GF+V )

  1. 2 dl blötlagda Cashewnötter
  2. 1/2 dl kokosolja som ska smälta försiktigt i ett vattenbad
  3. 1/2 dl coconut nektar/ sirap från  Biona
  4. 2 mjuka dadlar
  5. 1 - 1 1/2 msk pumpa krydda
  6. 1 krm gurkmeja
  7. apelsin zest från en  eko apelsin ( halva )
  8. 2 st morötter
  9. ca 1/2 dl vatten,  börja med  några msk och öka på efterhand

IMG_6002

Mixa först morötter så det blir till gryn i en blender/ mixer, tillsätt cashewnötter, kokossirap, dadlar och vatten och mixa. Det kan ta lite tid beroende på hur stark motor man har i sin mixer. Skrapa ner från kanterna med jämna mellanrum. Tillsätt lite mer vatten om det behövs. När fyllningen är slät så tillsätt kryddor, apelsinskal & häll sen i en stråle ner den smälta kokosoljan när maskinen har låg fart. IMG_6008

När fyllningen är klar så häll den över botten & täck över. Ställ i frysen minst 6 timmar & gärna över natten.

IMG_6032

Ta fram kakan en 1/2 timme innan servering, toppa med Physalis!

IMG_5992

Om man vill ha en ljus botten eller har svårt att få tag på svarta sesamfrön, så passar denna botten också bra, HÄR hittar ni den. Tillsätt kanel & ingefära, uteslut  bara vaniljpulver.

 

Det var allt just nu // Tina

WORLD VEGAN DAY MED QUORN!

Vegan quorn nuggets till world vegan day