en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

APELSIN & KAKAONIBS I EN LEN CHOKLADMOUSSE!

Apelsin passar utmärkt ihop med choklad & i en chokladmouuse gör den sig alldeles utmärkt! Att chokladmousse går att göra på en mängd olika sätt är ingen nyhet, denna är bara en i raden, men ack så god!

Chokladfestivalen har precis gått av stapeln!

I helgen har ju Chokladfestivalen gott av stapeln! Vad passar väll bättre än att hylla vårt älskade Choklad med en len mousse med smak av apelsin & crunch av kakaonibs!

IMG_5443

Recept ( V+GF+Raw)

 

  • 2 1/2  st avokado
  • 25 gram kakaosmör ( varsamt smält i vattenbad)
  • 4 st medjool dadlar
  • en nypa flingsalt
  • 1,75 dl  rå kakaopulver
  • 1 msk kokosolja, tillsätt i  smält kakosmör
  • skal från en eko apelsin riven med zestjärn + 3 msk pressad saft
  • 1/2 dl mandelmjölk
  • 1 msk agave
  • 2 msk kakaonibs

 

Lägg alla ingredienser i en blender, men avvakta med kakaosmör, kokosoljan, apelsinskal & kakaonibs. När avokadon är helt len & utan bitar så häll ner oljan i en tunn stråle & låt maskinen gå på låg varv. Tillsätt kakaonibs & apelsin zest, mixa klart. Kakaonibs ska blandas i moussen men inte gå sönder!

IMG_5448

Förvara moussen i kylen ( går utmärkt att göra en dag innan servering) Vid servering så dekorera moussen med hackade hasselnötter, granatäpplen & filéad apelsinklyftor.

IMG_5446

Det var mitt helg gott & smakade super!

Önskar er fint avslut på helgen // Tina

Vegan burgare, min är kanon god

Vegan burgare, min är kanon god

Taco Fredag en klassiker - min är raw food

Taco Fredag en klassiker - min är raw food