en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Taco Fredag en klassiker - min är raw food

Taco Fredag en klassiker - min är raw food

IMG_5419-e1458928068867.jpg

Taco Fredag har blivit ett begrepp här i Sverige. Och vem gillar inte Taco liksom! Taco går att göra på 1000 olika sätt, min favorit är nog ändå den Raw.

Taco Fredag min är raw

Så middag igår var blev alltså en  klassisker - taco fredag! Det blev jätte goda raw taco wraps.

IMG_5419

Recept:

 

Vi börjar med färsen:

 

  • 1,5 dl valnötter
  • 1 dl pekannötter
  • 2 tsk tamari
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 172 tsk spiskummin
  • 1 tsk ( raw ) kakaopulver
  • 1/2 msk torkad oregano
  • 1 tsk chili  pulver
  • lite cayanne peppar
  • 1/2 tsk korianderfrö

 

 

Lägg allt i en matberedare & pulsa till en färs. smaka av med salt & svartpeppar.

IMG_5346

NOT RAW men gott, snabb picklad rödlök.

  • 1 rödlök skivad tunt ( gärna mandolin )
  • 1 msk ättika
  • 2 msk björksocker
  • 3 msk vatten

Koka upp lagen och häll över rödlöken, låt dra i en timme!

Eller vänd bara löken i lite citron, rissirap/ agave & flingsalt.

IMG_5366

TOMATSALSA!

 

  • Några tomater, jag tog några olika färger & former Vikentomater
  • en salladslök
  • 1 dl fryst tinad mango
  • 1 avokado
  • 1 röd chilifrukt
  • 5 cm bit, gurka utan stjärnhus
  • Färsk koriander
  • Skal & saft från en lime
  • salt & peppar

Skär allt i fina jämna bitar & blanda runt med limesaft, olivolja peppar & salt. Toppa med skivad salladslök & hackad koriander.

IMG_5406

TAHINI/ CASHEW MAJJO!

 

  • 1 dl cashewnötter blötlagda minst 2 timmar
  • 1 msk vit raw tahini
  • 1- 2 msk citronsaft
  • 1/2 - 1 dl vatten

Mixa allt till en majonäs & smaka av med salt!

 

Vidare så behöver man ett eller två gemsallad huvud! Skölj & torka varje blad försiktigt. Lägg ut dem på ett fat häll på 1 1/2 msk färs,  tomatsalsa, picklad rödlök & groddar! ställ majjon vid sidan av så får var och en förse sig själv.

IMG_5410

Mättande & fräsch middag som lämnade utrymme för en fin efterrätt. Kommer upp på bloggen den med.

Nu önskar jag en fin Lördag kväll// Tina

APELSIN & KAKAONIBS I EN LEN CHOKLADMOUSSE!

PESTO OCH GLUTENFRI PASTA!