en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Kanelbullar - Min är raw & urläcker

Kanelbullar gör både stora & små glada, det tänkte jag bjuda på idag. Min är raw och receptet känner jag mig mycket nöjd med. Fast den är utan vitt socker och dessutom  glutenfri, så har den inte gjort avkall på smaken på något vis. Vi har nog alla en relation till bullar och i synnerhet kanelbullar. Kanelbulle är gott för både stora och små, till vardags och fest. Jag saknar dock inte vetemjöl och socker så mycket att jag sätter tänderna i en bulle idag. Iallafall händer det inte så ofta.

Men om det går att göra den lite nyttigare och lite smartare, varför inte.

Därför så gjorde jag en variant på raw food bulle och resultatet blev strålande.

IMG_4883
IMG_4883

fyllningen gör att det blir riktigt likt sitt original.

Bästa betyget är att min son som är den största skeptiker till allt glutenfritt, vegan & raw tog för sig friskt, inte bara en gång utan flera gånger!

Detta recept är uppdaterat ( 21/9-16 ) & finns här!

RAW kanelbullar ( V+ GF+ Raw)

Recept till ca 12 bullar!

Börja att göra fyllningen.

FYLLNING:

  • 1 dl mandelmjöl   (mixa mandlar så det blir 1 dl* )
  • 2 msk kokosolja / utan smak
  • 1 msk kokossocker
  • 1 msk agave
  • 2 tsk kanel
  • nypa flingsalt
  • 1 /2 msk vatten eller mandelmjölk

Mixa ihop fyllningen

DEG

  • 1 1/2 dl glutenfritt havregryn ( urtekram )
  • 1 dl mandel
  • 1 dl cashewnötter
  • nypa flingsalt
  • 1 / 2 tsk vaniljpulver
  • 1 msk agave
  • 1 dl russin ljusa
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 1 msk kokosolja  ( samma som ovan )
  • 1 eller 1 1/2 msk vatten

Börja med att göra mjöl i matberedaren av cashew, mandel & glutenfritt havregryn, tillsätt sen resterande ingredienser ( börja med 1 msk vatten ) och mixa till en blank deg.

Ta sen degen och kavla ut mellan två bakplåtspapper till en rektangel. Bred på fyllningen och skär remsor ca 1 cm breda med en pizza skärare. Rulla upp varje remsa som en bulle & ställ i en mindre bullform.

Mixa 2 msk mandel med kanel att ha som topping.

Lägg sen bullarna på en plåt & ställ i ugnen på 50 grader med luckan på glänt. Har man en torkugn så ställer man in dem på en torkbricka & på 42 grader.

De ska stå inne 4 - 5 timmar.

Kanelbulle i ny tappning; Inga mejerier, inget vitt socker eller gluten!

Förvara bullarna i kylen men låt de stå en stund i rumstemperatur innan man äter dem!

Har man inte lust eller tid att vänta på att det blir lagom i temp så ät dem kalla! De smakar lika gott!

Hoppas ni får en fin dag!

// Tina

Sushi utan ris - palsternackaris fungerar ju lika bra

Sushi utan ris - palsternackaris fungerar ju lika bra

Banan & chokladkaka med Cashewgrädde

Banan & chokladkaka med Cashewgrädde