Frallor tillagade i torkugn, raw

IMG_4425.jpg

Frallor som är ogräddade, fulla med fiber & nyttigheter. Men innan jag började göra mina frallor så tog jag tag något annat! Jag har nämligen ägnat min lediga dag åt att rensa & storstädat i köksskåpen.Att få det gjort, känns som en stor lättnad, har tyvärr en dålig vana att gå loss på torrvaror när jag handlar. Det läggs i skåpen och sen kommer jag inte ihåg att jag har det, när jag sen behöver det. Köper nytt och lagret här hemma växer!

Nu är det fräscht, ordning & reda i mina skåp. Det ökar inspiration till att laborera i köket kan jag lova!

 

Frallor som gör gott

Vad kan jag annars dela med mig av....

I våras så köpte jag en torkugn, en Excalibur, men sen blev det aldrig riktig tid att testa & lära sig att använda den. Först var det mycket jobb & sen så var det dags för semester. Men nu ska det bli ändring på det & först ut.....

Ja, vad sägs om raw food frallor?

IMG_4447 RAW FRUKOSTFRALLOR ( R+V+ GF )

4 morötter 2 1/2 dl helt skalat bovete 1 dl valnötter 3/4 dl linfrö 4 - 5 dadlar 1 krm salt

Blötlägg bovete & valnötter i varsin skål i ca 8 timmar. Skölj sen ordentligt.

Mal/ mixa linfrön till ett mjöl. Dela på morötterna och mixa dem i en matberedare. Tillsätt sen bovete, valnötter, dadlar & salt. Mixa allt & rör sen ner linfrömjölet, mixa klart.
Forma till frallor, jag tog en glasskopa för att få samma size på mina.
Det blir ca 6 - 8 frallor. Lägg dem på en torkbricka och ställ in i torkugnen ( det går bra att torka dem i vanlig ugn på 50 grader ) i ca 10 -14 timmar. Skär itu dem de sista timmarna & låt dem torka färdigt.

 

IMG_4425

Ja det kan kännas som en evighet, om man inte är hemma i raw food köket. Men det tålamodet är det värt, för det blir gott, vitalt & fräscht. Sen mättar det på ett annat sätt en vanlig bröd.
Receptet är hämtat från boken Karins Frukost / Raw food & vegan En helt fantastisk fin bok!
Den vinner stort på att det är enkla recept som inte kräver allt för många ingredienser.
Man blir nyfiken på raw food & den har ett rikt innehåll.
Boken bjuder på  träningsprogram, kostråd & recept som har en personlig & fin ton.
Nu börjar helgen & jag kan bara önska er en fin helg!
Hej så länge/ Tina