en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Frallor tillagade i torkugn, raw

Frallor tillagade i torkugn, raw

IMG_4425.jpg

Frallor som är ogräddade, fulla med fiber & nyttigheter. Men innan jag började göra mina frallor så tog jag tag något annat! Jag har nämligen ägnat min lediga dag åt att rensa & storstädat i köksskåpen.Att få det gjort, känns som en stor lättnad, har tyvärr en dålig vana att gå loss på torrvaror när jag handlar. Det läggs i skåpen och sen kommer jag inte ihåg att jag har det, när jag sen behöver det. Köper nytt och lagret här hemma växer!

Nu är det fräscht, ordning & reda i mina skåp. Det ökar inspiration till att laborera i köket kan jag lova!

 

Frallor som gör gott

Vad kan jag annars dela med mig av....

I våras så köpte jag en torkugn, en Excalibur, men sen blev det aldrig riktig tid att testa & lära sig att använda den. Först var det mycket jobb & sen så var det dags för semester. Men nu ska det bli ändring på det & först ut.....

Ja, vad sägs om raw food frallor?

IMG_4447 RAW FRUKOSTFRALLOR ( R+V+ GF )

4 morötter 2 1/2 dl helt skalat bovete 1 dl valnötter 3/4 dl linfrö 4 - 5 dadlar 1 krm salt

Blötlägg bovete & valnötter i varsin skål i ca 8 timmar. Skölj sen ordentligt.

Mal/ mixa linfrön till ett mjöl. Dela på morötterna och mixa dem i en matberedare. Tillsätt sen bovete, valnötter, dadlar & salt. Mixa allt & rör sen ner linfrömjölet, mixa klart.
Forma till frallor, jag tog en glasskopa för att få samma size på mina.
Det blir ca 6 - 8 frallor. Lägg dem på en torkbricka och ställ in i torkugnen ( det går bra att torka dem i vanlig ugn på 50 grader ) i ca 10 -14 timmar. Skär itu dem de sista timmarna & låt dem torka färdigt.

 

IMG_4425

Ja det kan kännas som en evighet, om man inte är hemma i raw food köket. Men det tålamodet är det värt, för det blir gott, vitalt & fräscht. Sen mättar det på ett annat sätt en vanlig bröd.
Receptet är hämtat från boken Karins Frukost / Raw food & vegan En helt fantastisk fin bok!
Den vinner stort på att det är enkla recept som inte kräver allt för många ingredienser.
Man blir nyfiken på raw food & den har ett rikt innehåll.
Boken bjuder på  träningsprogram, kostråd & recept som har en personlig & fin ton.
Nu börjar helgen & jag kan bara önska er en fin helg!
Hej så länge/ Tina
Kikärtspaj - glutenfri & vegan

Kikärtspaj - glutenfri & vegan

Zucchini som biffar -  Dagens middagstips

Zucchini som biffar - Dagens middagstips