en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Bolognese vegan med zucchinipasta

Bolognese vegan med zucchinipasta

IMG_4361-1.jpg

Bolognese vegan med zucchinipasta tar oss tillbaka till vardagen! Här blev det ett långt uppehåll, men nu är jag tillbaka och känner mig stärkt inför hösten! Hoppas ni har haft en fin sommar med eller utan regn... Vädret rår vi inte på!

Hur ser er mat ut i höst, nystart eller fortsätter ni samma spår?

Bolognese fungerar till alla

Perfekt middagstips & allra bäst att göra en ordentligt sats för det går åt.

Bolognese vegan med zucchinipasta IMG_4347

BOLOGNESE VEGAN ( V+ GF )

 

  • 300 gram soja färs*
  • 100 gram champinjoner ( ca 6 st normalstora)
  • 2 morötter
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 selleristjälk
  • 1 gullök
  • 1 vitlök solo
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 1 msk lantbuljong
  • 1 tetra/ burk tomatkross
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk chilisås / harissa pasta
  • 2 st lagerblad
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1 tsk torkade örter, herb de Provence

Börja med att skölj & hacka alla grönsaker smått. Smält kokosolja eller rapsolja i en gryta och fräs grönsakerna, peppra med kvarn & rör runt. Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger & Harissa och låt fräsa med. Häll i tomatkross, lantbuljong & övriga kryddor/ lagerblad.

Rör runt, tillsätt lite vatten & låt grytan koka upp. Dra ner värmen och låt grytan puttra på plattan i ca 20 minuter. Höj värmen något och tillsätt  färsen låt det bli ett snabbt uppkok för att sedan dra ner värmen igen & koka i ca 15 minuter. Ha en kastrull med lite kokt varmt vatten vid sidan av grytan & putsa i lite åt gången om det behövs ( färsen suger upp vätska medan den kokar)

Smaka av med salt & peppar. Slutresultatet är fantastiskt & samtliga i familjen gav 5 av 5 möjliga stjärnor!

 

*  Jag använder kung markattas soja färs, följ instruktionerna på förpackningen

IMG_4361 Servera såsen med pasta & för den som vill, varför inte Zucchini pasta som jag själv valde! På toppen blev det en snabb mixad ost gjord på 1 msk mandlar, en nypa flingsalt & 1 msk näringsjäst ( den godaste & icke utbytbar) som jag mixade fint och toppade min pasta med! För parmesan finns recept här.

IMG_4360

Med detta så önskar jag en fin fortsättning på veckan!

Hej så länge // Tina

Zucchini som biffar -  Dagens middagstips

Zucchini som biffar - Dagens middagstips

Ghribia - Kakor från Nordafrika

Ghribia - Kakor från Nordafrika