Glutenfria brödpinnar & GF glutenfri matglädje

Glutenfria brödpinnar är ju trevligt att servera både till soppa, pasta eller ett buffé bord! Goda blev det också!

 Glutenfria brödpinnar & GF glutenfri matglädje

Jag hittade receptet i ett nytt magasin jag snubblade över på nätet. En digital jättefin Tidning som enbart skriver om glutenfritt. Nytt & nytt snart kommer det 3:e numret ut. Den drivs av en tjej som heter Malin Randeniye & hon gör det mycket bra. Det är inte en vegetarisk tidning men det gröna står ändå i centrum. Den visar på alternativ när man vill ha äggfritt, mejerifritt osv. Allt är fräscht & inbjudande. Tips på nyheter, intressanta artiklar & jättefina recept förpackat i en trevlig & snygg miljö.  förstasidan v2

 Tidningen köper man & laddar ner från www.gfglutenfri.se & där får man också provläsa tidningen.
 
17052015-IMG_3173

 Glutenfria brödpinnar ( gf+v)

 

Börja med att sätta ugnen på 175°C

 

12 stycken

200 gram mandelmjöl 52 gram arrowot ( köper min på Goodstore ) 2 krm bakpulver 1/2 tsk flingsalt 1 1/2 tsk torkad krydda ( timjan, rosmarin eller herb de provence ) 1/4 dl olivolja 1/2 dl vatten 1/2 dl äppelcidervinäger

Blanda de torra ingredienserna & tillsätt olja, vatten & vinäger. arbeta ihop till en deg.
Smörj händerna med olja och dela den i 12 delar. Rulla på ett bakplåtspapper 12 stänger som är 1 cm  tjocka. Degen kan upplevas lös, flytta över stängerna till en plåt som är klädd med bakplåtspapper & grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt de torka helt på galler utan bakduk.
 

17052015-IMG_3171

Hoppas ni testar dem och kikar in på www.gfglutenfri.se & testar mer fina recept!

 

Receptet är glutenfritt & vegan!

 

Hej så länge // Tina