en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Glutenfria brödpinnar & GF glutenfri matglädje

Glutenfria brödpinnar & GF glutenfri matglädje

Glutenfria brödpinnar är ju trevligt att servera både till soppa, pasta eller ett buffé bord! Goda blev det också!

 Glutenfria brödpinnar & GF glutenfri matglädje

Jag hittade receptet i ett nytt magasin jag snubblade över på nätet. En digital jättefin Tidning som enbart skriver om glutenfritt. Nytt & nytt snart kommer det 3:e numret ut. Den drivs av en tjej som heter Malin Randeniye & hon gör det mycket bra. Det är inte en vegetarisk tidning men det gröna står ändå i centrum. Den visar på alternativ när man vill ha äggfritt, mejerifritt osv. Allt är fräscht & inbjudande. Tips på nyheter, intressanta artiklar & jättefina recept förpackat i en trevlig & snygg miljö.  förstasidan v2

 Tidningen köper man & laddar ner från www.gfglutenfri.se & där får man också provläsa tidningen.
 
17052015-IMG_3173

 Glutenfria brödpinnar ( gf+v)

 

Börja med att sätta ugnen på 175°C

 

12 stycken

200 gram mandelmjöl 52 gram arrowot ( köper min på Goodstore ) 2 krm bakpulver 1/2 tsk flingsalt 1 1/2 tsk torkad krydda ( timjan, rosmarin eller herb de provence ) 1/4 dl olivolja 1/2 dl vatten 1/2 dl äppelcidervinäger

Blanda de torra ingredienserna & tillsätt olja, vatten & vinäger. arbeta ihop till en deg.
Smörj händerna med olja och dela den i 12 delar. Rulla på ett bakplåtspapper 12 stänger som är 1 cm  tjocka. Degen kan upplevas lös, flytta över stängerna till en plåt som är klädd med bakplåtspapper & grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt de torka helt på galler utan bakduk.
 

17052015-IMG_3171

Hoppas ni testar dem och kikar in på www.gfglutenfri.se & testar mer fina recept!

 

Receptet är glutenfritt & vegan!

 

Hej så länge // Tina

 

 

 

Fajitas med Pico de gallo på Oumph!

Surdeg & baka glutenfritt enklare än du tror

Surdeg & baka glutenfritt enklare än du tror