en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Aquafaba är här men vad tusan är det - Maränger

Aquafaba är här men vad tusan är det - Maränger

Aquafaba,  ja vad tusan är det ? Jo det är kikärtsspad som har kommit att vända upp & ner på en hel värld, ja i allafall för alla veganer!
Under veckan som gått så har det florerat maränger på FaceBook´s Vegan grupper som jag är med i.
Det är liksom maränger gjorda på vattnet som kikärtorna ligger i, när man köper på tetra/ burk.
Obs köp utan salt! Eller ännu bättre koka egna kikärtor & behåll vattnet.

Aquafaba skapar massor av möjligheter

Snacka om REVULUTION!! kikärtsvatten som blir maränger...... Vad mer kan det inte göra!

Aquafaba är här men vad tusan är det

RECEPT (V+GF )

  • En tetra ekologiska kikärtor.
  • 1,5 dl socker
  • 1/2 tsk pressad citron
  • Ca 1,5 kryddmått vaniljpulver
  • Valfri smaksättning

IMG_1388

Jag smälte 1 tsk kokosolja och blanda det med kakao.
Häll kikärtorna i en sil och samla upp vätskan i en vispskål.
Vispa upp det till ett vitt skum och tillsätt socker och citron.
Vispa nu tills det blir ett hårt skum som går att vända upp och ner.
Halva satsen smaksatte jag med choklad och resten var naturella.
Jag gräddade i 130 graders varmluftsugn i ca 1,5 timmar och lät det stå kvar i 30 minuter i eftervärme.
Mina maränger blev helt perfekta, spröda och goda.
Det är nästan overkligt att det går att få till maränger på detta vis.
Min dotters omdöme var att det var godare än vanliga maränger.
IMG_1412
 Detta är kul och roligt att kunna bjuda på vid tillfälle. Resultatet är fantastiskt och gör ingen besviken.

Mycket nöje // Tina

Macarons på Kikärtsvatten - Auqafaba

Macarons på Kikärtsvatten - Auqafaba

Grillsäsongen är äntligen här

Grillsäsongen är äntligen här