en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

EARTH HOUR & RAW BAKELSE!

Earth hour ikväll & alla släcker ner! Jag bjuder de nära & kära på en bakelse som är lite utöver det vanliga!

EARTH HOUR BAKELSE!

En bakelse som är raw, glutenfri & naturligt sötad.

 

Ja, vad sägs om en chokladfondant med smak av chaga, chili, sött /salt & dessutom raw!

 IMG_1861

RECEPT PÅ KROPPEN ( Raw + V+ GF )

  • 30 gram havregryn ( glutenallergiker som inte tål havre byter till hirs eller boveteflingor )
  • 40 gram pekannötter
  • 1 msk  rå kakaopulver
  • 120 gram dadlar ( ilove eko Ica)
  • en nypa flingsalt
Pulsa i en matberedare havre, pekannötter & kakao till ett mjöl. Tillsätt resterande ingredienser och låt maskinen gå till det blir en sammanhängande klump. Olja 4 av formarna i en muffinsplåt med kokosolja och fyll dem med 2 / 3 av smeten. Resten av degen spar man till att göra lock till bakelserna. Ställ muffinsplåten i frysen, jag lät min stå över natten.
IMG_1861_1
IMG_1866

FYLLNING (Raw + V )

  • 80 gram varsamt smält kakaosmör
  • 110 gram lönnsirap
  • Ca 8 dadlar
  • 15 gram rå kakao
  • 25 gram carobpulver
  • 1,5 tsk rå  chaga
  • En liten bit Chili Ancho ( blötlägg den en stund först)
  • En fin nypa flingsalt

 

Mixa alla ingredienser till en slät tjock sås. Vid behov tillsätt en liten mängd växtmjölk ( mandelmjölk ).

Lirka ut kropparna från muffinsplåten efterhand som man fyller dem med fyllning. Den resterande biten av deg delar man i 4 delar & plattar ut till runda plattor. Färdigställ dem en och en med att fylla dem med fyllning och sätt på locket, kläm med fingertopparna så att de sluter tätt runt om. Forma dem försiktigt till jämna bakelser.Vänd nu på bakelserna så att locket kommer underst & dekorera med hackade kakaonibs & gojibär.

IMG_1859
IMG_1853
Man kan inte göra klart dem & ställa i kylen, om man vill ha en mjuk fyllning.
Precis som vanlig chokladfondant så måste man färdigställa dem nära servering.
Det går att förvaras i rumstemperatur några timmar men även då
tjocknar fyllningen något.
De här hemma tycker att de är makalöst goda & ger dem full poäng.
Inspiration till dessa hämtade jag från Rawsome vegan baking. Boken jag köpte med mig hem från London.
Jag valde att göra dem på mitt sätt & smaksätta lite så som jag vill!
Hoppas ni testar att göra dem & har en fortsatt trevlig Lördag // Tina
Sobanudelsallad med tofu är bra snabbmat

Sobanudelsallad med tofu är bra snabbmat

Marinerad tofu & Köttfri Måndag!