en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Kikärtsbröd och gjutjärnspanna

Kikärtsbröd är ett frasigt, lite oljigt bröd som man river i bitar  till soppan eller en mustig gryta. Det tänkte jag bjuda på idag.

Soppan eller grytan får ni göra själva, men brödet får ni recept på.

Några få ingredienser, mixa och grädda så är det klart.

KIKÄRTSBRÖD (GF + V )

  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 3,5 dl vatten
  • 1,5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk lantbuljong
  • Några varv på kvarn med svartpeppar

Mixa alla ingredienser i en blender.

Låt stå och vila några timmar ikylen.

Sätt ugnen på 200 grader.

Olja en gjutjärnspanna eller stekpanna som tål ugn och häll i ca 2,5 dl av smeten.

Grädda i ca 25 - 30 minuter.

Förvara resten av smeten i kylen & stek crepes på vid ett senare tillfälle.

Crepes är jättegoda att  fylla med valfri röra & grönsaker.

En smet med två olika funktioner, som måste testas!

Trevlig kväll // Tina

Fredagsgott - Pulled jackfrukt Asian

Fredagsgott - Pulled jackfrukt Asian

KÖTTFRI MÅNDAG, KÅL & SAFFRAN!