en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

KÖTTFRI MÅNDAG, KÅL & SAFFRAN!

Köttfri måndag, redan Måndag igen!  Idag kommer dock middagstipset lite i senaste laget!
Men jag har ett underbart recept att dela med mig av. Vad sägs om rotfrukter, grönkål, saffran & cayanne i en härlig smak kombination!

Köttfri Måndag bjuder på ett toppen recept!

Dagens recept är den måltid som jag lagade på den vegetariska matlagningskursen i Lördags.
Det blev en riktigt fin upplevelse i munnen kan jag lova!
 IMG_0449 (kopia)
Vi börjar med att skala & skölja 2 sötpotatisar, 2 morötter & en palsternacka.
 IMG_0451 (kopia)
Skivar sen alla grönsaker i klyftor & kokar i saltat vatten i ca 10 minuter.
 IMG_0461 (kopia)
Rosta ca 100 gram Hasselnötter i ugn eller i en torr stekpanna.
 IMG_0457 (kopia)
Ca 300 gram Grönkål, repa & massera in 3 msk olivolja, salta & peppra.
Dessa ska gå i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
IMG_0479

Dressing ( V+ GF )

  • 1 pkt saffran
  • 1 citron, juice & Skal (zest)
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk honung
  • salt / peppar

 

IMG_0469
Lägg saffran i en mortel och häll på några droppar kokt vatten, precis så det täcker.
Mortla saffran & tillsätt resten av ingredienserna till dressingen.
Mortla, rör ihop allt & smaka av.
När grönsakerna kokat klart så låt de ånga av och häll sen dressingen över & blanda.
Ställ åt sidan & låt smakerna utvecklas.
Lägg upp grönsakerna och blanda i grönkål & strössla hasselnötter över.
Smaka av med salt & peppar.
Jag kan lova att detta är så gott och bara måste testas!
Hoppas ni har en bra start på veckan // Tina

Kikärtsbröd och gjutjärnspanna

Kryddan Sichuanpeppar - fantastisk till tofu

Kryddan Sichuanpeppar - fantastisk till tofu