en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Kryddan Sichuanpeppar - fantastisk till tofu

Kryddan Sichuanpeppar - fantastisk till tofu

06022015-IMG_0416.jpg

Kryddan Sichuanpeppar & marinerad tofu är dagens ämne. Sichuanpeppar är kryddan som används flitigt i det kinesiska köket och framförallt i Provinsen Sichuan. Det man kanske inte tänker på är att den har inget som helst att göra med chilipeppar eller peppar över huvudtaget. Den är faktiskt släkt med Citrusfrukterna citron & apelsin.

 

 

Kryddan Sichuanpeppar & marinerad tofu

 

Det måste upplevas för att man ska förstå hur gott det är!

Sichuanpeppar & tofu tillsammans är kanske främst känd som Mapo tofu, som är en av Kinas mest älskade rätt. Den mest traditionella är ju gjord på fläskfärs, men går lika bra att göra vegetarisk.

05022015-IMG_0406

SICHUNANPEPPAR MARINAD ( V+ GF )

 

  • 1 msk sichunanpeppar
  • 1 riven vitlöksolo
  • 1 hackad röd chili
  • 1 msk sötning
  • 2 msk shuyo
  • 3 msk rapsolja
Rosta 1 msk Sichunanpeppar i en torr stekpanna.
Mortla den sen grovt och blanda med 1 riven vitlök solo, 1 hackad röd chili, 1 msk sötning, 2 msk Shuyo & 3 msk raps olja.

Blanda marinaden med Tofu & låt stå i kylen över natten.

06022015-IMG_0416
Stek i olja och servera med valfria tillbehör. Så himla gott!
Ha det fint // Tina

KÖTTFRI MÅNDAG, KÅL & SAFFRAN!

Guldmjölk - En mjuk uppstart på min Lördag