Ginger och citrus min super shot

Ginger eller ingefära om du så vill är den lilla roten som fungerar till så mycket. Vi har den i matlagning, desserter och i stärkande syfte. Hos mig går det inte en dag utan att jag på något sätt får i mig det. Jag verkligen njuter av den smakhöjande egenskap den har.

Ingefära är bra för hälsan och en fantastisk smaksättare

Roten har tusentals år på nacken och används framför allt som smaksättning i matlagning, men lika fullt för sin läkande terapeutiska förmåga. Den förekommer som mald, torkad och färsk. Men även som olja och pressad till juice. Ingefära ingår i den familj som också har kardemumma, gurkmeja och galangal som sina familjemedlemmar.

Men om något så gillar jag shot på ingefära

En shot som åker rakt ut i kroppen och väcker den till liv. Känner jag mig lite olustig och ur form så kommer jag ganska i fas med en shot. Dessutom går det ganska smidigt att göra sig en shot.

Visst en slowjuicer är toppen men det går lika bra med en mixer.

Är mixern lite till åren och inte så stark kan man med fördel sila shoten i en trådsil för att få den tunn och fin.

GINGER & CITRUS SHOT:

  • 1 eller 2 citroner, skala med en skalkniv
  • 2 cm färsk ingefära, skala och riv gärna på ett zestjärn
  • 2 äpplen, skär i klyftor och ta bort kärnor

Skölj, skala och skär alla ingredienser i bitar. Mixa eller kör i en juicecentrifug och sila eventuellt juicen i en trådsil. Njut av en stärkande shot.

Nu hoppas jag ni får en fin start på veckan. Vädret blev riktigt trevligt idag med sol och ljus. Jag hoppas innerligt att det fortsätter. 

Syns snart  / Tina

MER ATT DRICKA: