en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Gurkmeja antiinflammatoriskt och trendig

Gurkmeja antiinflammatoriskt och trendig

Hej på er! Idag blir det gurkmeja för hela slanten. Vet inte hur ni känner, men för mig känns det som veckorna bara rusar iväg. Nyss var det sommar men på bara någon dag slog det om och blev kallare. Jag gillar hösten men inte den blöta delen av den. Blött och sedan kyla på det. Ja då vill jag bara köpa en enkel biljett bort till varmare breddgrader.

Gurkmeja värmer och gör gott

När jag har accepterat det faktum att sommaren är över, ser jag till att omge mig med allt det som gör det lite mindre plågsamt. Ja det är så jag känner, kylan är påträngande och plågsam. Jag accepterar och låter tiden gå. Njuter av många levande ljus, massor av ört te och en skön pläd. Det känns ganska fint ändå måste jag erkänna. Gurkmeja kan faktiskt bidra till lite skönare trivsel. Denna guldgula krydda som har seglat upp och fått en riktig trend status.

Guldmjölk syns överallt just nu

Jag blandade min 1:a guldmjölk 2015 och det receptet använder jag mig av fortfarande. Gurkmeja är lite bittert och bör ha någon annan smakkompis för att bli riktigt god- Men tillsammans med andra kryddor så lyfter den och blir riktigt intressant i smaken.

Gurkmeja antiinflammatoriskt och trendig
Gurkmeja antiinflammatoriskt och trendig

Jag gör en pasta på gurkmeja

Den använder jag sedan som smaksättning på chiapudding, gröt, latte och goa bollar. Den står färdig i kylen för att användas. Receptet på gurkmeja pastan hittar ni här.

Sötningen är högst individuell och för vissa behövs mer sötning och andra mindre. Dessutom krävs det olika mycket sötning beroende på vad man gör med pastan.

Till dagens guldmjölk har jag adderat 1/2 tsk kanel, 1/2 tsk kardemumma, 2 krm ingefära och 1 krm muskot. Jag sötade med ca en matsked lönnsirap. När guldmjölken är varm så ställer jag ner stavmixern i kastullen och skummar upp hela mjölken. Blir så gott.

Vad kan man mer använda gurkmeja till

Gröt, gröt blir verkligen underbart gott med alla värmande kryddor som lägger sig mjukt i magen.

GULDGUL GRÖT

  • 1 stor portion eller 2 mindre
  •  1,5 tsk gurkmeja pasta
  •  1,5 krm kardemumma
  •  0,5 tsk kanel
  •  1 – 2 mjuk dadel
  •  0,5 tsk malen ingefära
  •  1 krm muskot
  •  nypa salt
  •  1 dl hälsogröt
  •  2,5 dl vatten

Följ instruktionerna på paketet för gröten, vispa i pastan, kryddorna, hacka dadlar och rör om ordentligt.Låtgröten koka på svag värme på spisen i ca 12 minuter.

Alternativ: byt till havregryn och vispa i alla kryddor och dadlar. Koka gröten enligt förpackningen.

Servera gröten med valfri mjölk. Jag använder mandelmjölk som p.g.r av gurkmejans starka färg blir lätt gul, toppar med bär och kokos.

Näst på tur kommer chiapudding, granola och bollar… så kika in för mer. Dessutom kommer det upp ett jättebra inlägg med en gästbloggare.

Missa inga inlägg Följ mig på Facebook och bloglovin

Ha det fint så länge // Tina

Gram Sveriges första förpackningsfria butik - Gästblogginlägg

Gram Sveriges första förpackningsfria butik - Gästblogginlägg

Fotografiska utsedd till världens bästa Museirestaurang

Fotografiska utsedd till världens bästa Museirestaurang