en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Höstmarknad på fotografiska

Höstmarknad på fotografiska

2017_Spendrups_Mellerud_RickardPaul_220917_Lightroom_280817_ColorBoost_150ppi_WEBB-11-of-36_NewEdit.jpg

Inför helgen vill jag tipsa om  Fotografiskas höstmarknad. Ta del av ett unikt samarbete med Zero waste i fokus; ett bröd blir till öl som sedan blir ny smaksättning i ny inspirerande mat. Paul Svensson har verkligen tagit täten när det gäller att arbeta hållbart och där varje liten yta på råvara ska komma till användning. Det känns spännande och fräscht. Idag är vi gäster så mycket mer kräsna och pålästa. Vi vill veta ursprung och vill helst att det är lokalproducerat. Det ställer nya krav på krögare och matkreatören. Vare sig vi går på ett restaurang besök eller ta del av en matmarknad så vill vi känna av det autentiska och äkta. Paul Svenssons gastronomiska och hållbara smaksamarbete med Melleruds Bryggeri är ett exempel på vad vi säkerligen kommer se mer av i framtiden. Där fler producenter kommer låta råvaror bidra till en cirkulär produktion för att undvika onödigt matsvinn.

Höstmarknad på Fotografiska

 

Höstens mest spännande gastronomiska samarbete är signerat Paul Svensson, Fotografiskas matkreatör och Melleruds Bryggeri. Resultatet är ett limiterat hållbart öl skapat av färskt bröd som inte kommit till användning i restaurangen, för att motverka matsvinn.

Vi är så stolta över där ”zero waste” är vårt stora fokus för året.

Gastronomi ur ett hållbarhets perspektiv

Ett sätt att motverka matsvinn

Inför Fotografiska och Melleruds Höstmarknad har Fotografiskas matkreatör Paul Svensson och Melleruds Bryggmästare Richard Bengtsson gjort ett spännande och hållbart smaksamarbete. Richard Bengtsson har fått smakrikt fullkornsbröd på dinkel från Paul Svensson och hans team på Fotografiska, som inte kommit till användning i restaurangen. På detta vis omvandlar man resurser och motverkar matsvinn när brödet används av Bengtsson som en ingrediens i framtagandet av en helt unik och limiterad öl.

Karljohansvamp och gran  som smaksättare

Andra smaksättare i den limiterade ölen som Paul tagit med sig från Fotografiska är karljohansvamp och svensk gran från Pauls egen trädgård. Ölet, Melleruds cirkulära Brown Ale, är en brown ale med jordiga toner, gjord på ekologisk malt och humle, med en procenthalt på 6%.

 Cirkulära Brown Ale som smaksättare i ny inspirerande mat

Paul Svensson har sedan i sin tur använt Melleruds cirkulära Brown Ale som smaksättare i ny inspirerande mat, i detta fall som ingrediens till smörrebröd. Samarbetet resulterar i en cirkulär produktion, och Pauls nya bröd och den limiterade ölen, på 240 liter, går endast att smaka under Höstmarknaden 21-22 oktober.

Missa inte helgens mest spännande höstmarknad.

Här hittar du mer information om Fotografiskas höstmarknad.

Följ mig på Bloglovin

Rawnola - granola härligt gul och smakrik

Rawnola - granola härligt gul och smakrik