en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Cupcakes med fin frosting -  Raw food

Cupcakes med fin frosting - Raw food

Cupcakes med saffran toppad med härlig frosting. Något att bryta av med istället för lussebullar i dess juliga tider. Kryddor hör ju julen till. Varma omslutande kryddor som fungerar om och om igen, både i maten som serveras och de söta som kommer som avslutning.

Cupcakes i raw version

Ja det blir hur gott som helst. Jag är tokig i saffran, plockar gärna fram saffranets fina smak med söta element men lika gärna med lite hetta.

Månadens gröna har nu fått ett nytt tema och en ny värd. Just kryddornas magi handlar detta månadens tema om. In till Nellie på Min vardagshälsa och läs mer.

Tillbaka till mina cupcakes och recept.

CUPCAKES MED SAFFRAN & FIN FROSTING ( RAW+GF +V )

9 st

  • 2 dl mandelmjöl* ( färdig är ej raw )
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl glutenfria havregryn ( Urtekram grova havregryn)
  • 3 msk rissirap
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • 1 fpk saffran + 1 msk varmt vatten
  • 1 msk mandelmjölk eller vatten
  • 1- 2  msk kokospalmsocker
  • en nypa flingsalt

Blanda saffran med 1 msk varmt vatten & ställ åt sidan. Mal cashewnötter & havregryn fint i en kaffekvarn eller liknande. Lägg mandelmjöl tillsammans med havre & cashewmjöl i en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser  låt maskinen arbeta tills det är en deg som håller ihop. Flytta över degen på ett bakplåtspapper & arbeta degen lite för hand. Rulla en spole & skär 9 jämna bitar av degen. Forma alla bitarna till Cupcakes & sätt i mini cupcakes formar.

Lägg bullarna på en torkbricka eller på ett bakplåt som är täckt med bakplåtspapper. Ställ in plåten med bullarna i vanlig ugn på lägsta ( 50°C) med luckan på glänt eller i torkugn på 42 °C i ett par timmar.

*Mandelmjöl går bra att köpa färdig, men är ej raw. Väljer man att mala/ mixa mandelmjöl själv så ska den vara finalen & sedan siktad.

FROSTING TILL CUPECAKES ( RAW - V-GF )

  • 1 dl cashew
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 2 tsk ros vatten
  • 1/2  tsk vaniljextrakt
  • 1,5 msk kokosolja
  • 1,5 msk kokossmör
  • 2 msk rissirap
  • nypa flingsalt

Mixa cashewnötter, vatten, sötning & kryddor helt slät ( den är ringning) Smält kokosolja & kokossmör i ett vattenbad på låg värme. Häll ner olja/ smör i mixern & mixa klart. flytta över i en frystålig form och ställ in i frysen i ca 1,5 timmar. Ta fram och rör runt några varv. Flytta formen till kylskåp i ca 8 - 10 timmar.

Fyll fyllningen i en spritspåse med stjärntyll & spritsa alla cupecakes. Dekorera med lingon. granatäpple eller vinbär.

Gör nu dessa till 3:e advent!

Hoppas ni alla har en bra start på veckan // Tina

Pepparkakans dag - 9/12 och en saffrans pannacotta

Pepparkakans dag - 9/12 och en saffrans pannacotta

Oatly gammaldags hafvre dryck

Oatly gammaldags hafvre dryck