Chiapudding med saffran och rosvatten

Chiapudding som för tankarna till en dessert från mellanöster. Orginalet; Shole Zard är en Persisk rispudding, men här har jag bytt ut riset mot Chiafrön. Kryddor, färg och smak gör att den passar in mycket väl under December månad.

Chiapudding till mellis, frukost och dessert

Numera finns chiafrön i nästan vilken butik som helst och de flesta har någon gång testat en chiapudding.

Våga testa en med smak av saffran för det är riktigt gott.

CHIAPUDDING MED SAFFRAN & ROSVATTEN ( Raw+V+GF )

  • 3 msk chiafrön
  • 2 dl mandelmjölk
  • 1 msk rissirap
  • 1 fpk saffran ( mortla eller lös upp saffran med en msk av mjölken )
  • 4 msk russin
  • 1 msk mandelsmör ( kan uteslutas )
  • 1 msk rosvatten, Finns även i vanliga livsmedelsbutiker.

Bland  chiafrön, saffran, rosvatten & rissirap med lite av mjölken, för att sen hälla på resten av mjölken. Rör i russin & täck över bunken. Den ska nu stå över natten i kylen!

TOPPING

  • pistagenötter
  • mandlar
  • granatäpple
  • kardemumma, mortla gärna
  • 1 eller 2 hackad mjuk fikon

Innan servering så skopa lite av Chiapuddingen i botten på ett litet glas/ skål, strö på lite granatäpple och fyll på med mer Chiapudding.

Hacka mandel och pistagenötter.

Hacka fikon, blanda med nötter och granatäpple.

Strö på blandningen på  puddingen, avsluta med att mortla kardemumma och strö på toppen.

Det här blir 4 mindre portioner som passar som en del till helgens långfrukost!

Ha en fin start på veckan // Tina