Cheddarsås som gör alla veganer glada

Cheddarsås som är vegan och min allra godaste

Cheddarsås  kom det lite frågor om efter inlägget om Taco fest! Jag hade tänkt göra ett eget inlägg om såsen i veckan, men eftersom det kom upp frågor gör jag ett snabbt inlägg nu istället!

Jag har gjort några ändringar i såsen sedan de 1:a receptet kom upp. jag känner att jag vill lyfta det i ett separat inlägg. Det 1:a receptet är också jättegott. Har man inte tillgång till den här kryddan så använder man de 1:a receptet. Men genom att tillsätta Urtekram´s röd dressing/ dippmix så händer det magi i den här ostsåsen. Här har jag också uteslutit kokosoljan med gott resultat.

IMG_7790-2
IMG_7790-2

CHEDDAR DRESSING ( V+ Raw )

  •  3 dl blötlagda cashewnötter
  • 4 msk näringsjäst
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 msk dressingkrydda från Urtekram, så värt att ha den i sin kryddhylla
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl vatten
  • smaka av med salt

Lägg alla ingredienser i en mixer & mixa slät, den ska bli helt slät & fluffig!

Våga öka på kryddningen & smaka av hela tiden. Den här fungerar i en burgare , tacos & eller att klicka ut på en pizza efter den är gräddad!

Jag tycker Urtekram´s kryddor är toppen & även prisvärda!

Receptet är glutenfritt & vegan.

Hej så länge //Tina