Burgarbröd både glutenfria och vegan

Idag bjuder jag på fantastisk goda glutenfria burgarbröd från GF glutenfri matglädje nr 2.

Jag kan lova att det är lika goda att äta som frallor också.

Burgarbröd men lika gott som frallor

Men dessa har jag har en plan för så de får inte ätas upp nu. Men ett provsmak måste jag göra innan jag delar med mig av receptet. Eller vad tycker ni?

IMG_3558.jpg

Burgarbröd 

GLUTENFRIA  & VEGAN

Recept

6 frallor

Sätt ugnen på 250°C

 

  • 300 gram / 5 dl Jyttemjöl original
  • 10 gram Xantangummi
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 25 gram jäst
  • 3 1/2 dl fingervarmt vatten
  • 3 msk olja + till utbakning
  • grovmalen polenta eller sesamfrön

Börja med att göra vattnet fingervarmt/ 37 grader, blanda med jästen och tillsätt oljan. Blanda alla torra ingredienser, jag rekommenderar att man väger mjöl och xantangummi på hushållsvåg.

Rör kraftigt med en slev tills allt har blandat sig ordentligt. Häll ut degen på ett oljat ( ej överdrivet) bakbord. Dela degen i 6 lika stora bitar och rulla bullar.

Lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Plasta in och låt jäsa i 90 minuter.

När de har jäst klart pensla bullarna lätt med vatten och strö på polenta eller sesamfrön på bullarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, 5 minuter upp eller ner beroende på vilken ugn du har. Mina blev perfekta i ugnen i 20 minuter.

Dessa ska jag ha till något som är smarrigt & gott!

De dyker ju upp här som ni vet // Tina