en_gronare_vardag_veganblogg_matblogg_tinamejri_foretagsfoto_lindarehlin-35.jpg

Hej där....

Välkommen in hos mig. Här blir det gröna recept och alternativa desserter. Lite mindre socker och för det mesta glutenfritt. Men ingen regel utan undantag. Här får smaken styra i första hand.  

Spännande intervjuer och en och annan artikel.

Black bean brownie & lite rödbeta

Black bean brownie & lite rödbeta

Black bean brownie eller en Choklad kaka med svarta bönor.....till månadens gröna. Annie på Vegokäk valde baljväxter som tema denna månad & jag kan bara göra hurra rop! Baljväxter tillhör min favorit råvara i köket.

Black bean brownie med lite rödbeta

Jo det blir inte så dumt måste jag säga. Den ska gräddas, kylas & täckas med chokladganache. Toppade med lite koksflingor som jag vände i rödbetspulver.

Black bean brownie & lite rödbeta
Black bean brownie & lite rödbeta

RECEPT!

Form ca 18 x 18 cm, sätt ugnen på 175 °C

BLACK BEAN BROWNIE ( V+GF )

  • 450 gram kokta svarta bönor ( passerade ca 300 gram)
  • 150 gram kokt rödbeta
  • 70 gram max 70 % choklad, vegan
  • 6 msk rissirap
  • 3 msk kokosolja
  • flingsalt
  • 3 msk rårismjöl eller bovetmjöl
  • 3 msk kakaopulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • flingsalt

Börja med att passera svarta kokta bönor i en trådsil. Arbeta ordentligt för att separera bönorna från sitt skal. Det blir ca 300 gram & resterna av skalet kan man ha i en biffsmet. Koka rödbeta.

Lägg alla ingredienser i en matberedare men vänta med smält choklad.

Låt maskinen arbeta & tillsätt smält choklad. Låt allt blandas ordentligt.

Smörj formen med kokosolja & sätt i ett bakplåtspapper. Fyll formen med smeten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck sedan med folie & grädda ytterligare ca 40 minuter. Låt kakan svalna.

Ställ i kylen i några timmar.

CHOKLADGANACHE

  • 1 dl växtgrädde
  • 100 gram 70 % vegan choklad
  • 1 msk kokosolja eller rapsolja

Sjud upp grädden & tillsätt hackad choklad. Dra av kastrullen från värmen. Rör om ordentligt & rör i oljan. Man kan med fördel ha i en nypa flingsalt. Låt svalna.

Black bean brownie & lite rödbeta
Black bean brownie & lite rödbeta

Häll ganache över kakan & toppa med kokosflingor. Jag blandade rödbetspulver & kokosflingor för en härlig färg på toppingen. Ställ sedan kakan kallt i ytterligare några timmar. Bjud på kakan tillsammans med stark kaffe, Så gott.

Ja detta blev mitt bidrag till Månadens gröna. Det blev ett väldigt lyckat slutresultat. Det är viktigt att den blir helt kyld innan servering.

Black bean brownie & lite rödbeta
Black bean brownie & lite rödbeta

Nu ser jag framemot helgen & det stundande lovet. En efterlängtad semester finns runt hörnet.

Hoppas ni får en jättefin helg // Tina

Viking line & grön á la carte meny

10 Dagar - raw cleanse hos nilla's kitchen!