Banan och chokladkaka med Cashewgrädde

 Banan och chokladkaka med cashewgrädde, ingen dum kaka alltså. Trevlig i all sin enkelhet. 

Banan och chokladkaka både vegan och glutenfri

Som socker har jag använt mitt favorit socker, kokossocker

Den är enkel och kräver minimalt med arbetsinsats. Ingredienserna är få och helt vanliga som de flesta kanske redan har hemma. Mer korrekt är att säga att dessa ingredienser är vanligt förekommande i de flesta livsmedelsbutiker idag. 

Choklad och banankaka - grontvarjedag

Banan & chokladkaka  ( vegan+ glutenfri )

ingredienser

  • 1/2 dl kokosolja utan smak
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokossocker
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 bananer ( mogna & små eller 1 normal stor )
  • 1/2 dl mandelmjölk

instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C

Blanda alla torra ingredienser och smält kokosoljan. Blanda mosad banan, kokosoljan och mandelmjölk.

Blanda slutligen ihop allt till en smet. Smörj ( kokosolja ) en form som har avtagbara kanter ( ca 18 cm ) och sätt i ett bakplåtspapper i botten. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

CASHEWGRÄDDE (V )

  • 2,5  dl blötlagda cashewnötter ( minst 4 timmar, skölj ordentligt innan mixning )
  • Mandelmjölk eller vatten ca 1 dl ( mer eller mindre beroende hur tjock grädden blir )
  • 1/4  äpple ( gott, sött med balanserad syra)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 - 3 msk agave

Lägg alla ingredienser i en blender, mixa len och fluffig.

Ställ gärna kallt före servering, den blir tjockare om den får stå till sig något.

Servera kakan med hallon och cashewgrädde.

Önskar alla en fin Söndag // Tina