Personligt/ Reportage & Artiklar

Veckan som gick – besök på moderna museum

Hej, vissa söndagar kommer jag bjuda på en Veckan som gick. Hoppas det är något du kommer uppskatta -att jag blir lite mer personligt  här på bloggen. Jag känner med de förändringar jag gjort de senaste året och att jag mer och mer hittat min ton i bloggande känns det naturligt att vara lite mer personlig och bjuda på lite mer inblickar vad jag gör utanför matbilden och receptet jag lägger upp här. Om det händer lite extra under veckorna så kommer jag med andra ord skriva om det på söndagar. Det kanske inte blir varje söndag   men absolut då och då.

Veckan som gick bjöd på ett besök på Moderna museum

Jag blev inbjuden till Moderna Museum och Malin Söderström på ett super trevligt event som Sthlm Food and Wine anordnade. Temat var  #kockarnas krog som är ett riktigt attraktivt mål för många besökare under själva matmässan varje år. Kockarnas krog drivs alltid av några av våra bästa kockar i landet. I år var inget undantag utan kockarnas krog bjöd på Sveriges absoluta stjärnkockar – Paul Svensson, Malin Söderström, Petter Nilsson, Pontus Frithiof och Fredrik Eriksson. De är alla kreativa chefer för var sin museirestaurang och komponerade en rätt var till den unika Kockarnas Krog-menyn.

Trevligt att laga mat på Moderna museum

Malin Söderström är den som står bakom Moderna Museets restaurang och var i år med i kockarnas krog.  Hon tilldelades nyligen en utmärkelse av White Guide för att hon under lång tid har gjort avtryck med sin betydelsefulla gastronomiska gärning. Det var inte fy skam att få tillfälle att laga mat med en av mina favorit kockar. Vi var ett trevligt gäng bloggare som alla fick kavla upp armarna och hjälpa till i köket. Jag trivs verkligen i ett kök och den energi som finns där.

Rätten vi skapade var Malins bidrag till kockarnas krog

En rakt igenom fantastisk skapelse som jag kommer bjuda på vid ett tillfälle här på bloggen. Tofu, picklade rättika, alger, svamp, grönkål och allt toppat med en ljuvlig dressing.

Vi fick göra alla delmoment till den varma salladen innan det var dags att äta det goda vi lagat.

Friterad lokalproducerad tofu från Vallentuna Yipin 

Lokalt producerad i Gävle supergoda kombucha från Humm. Ingefära och citron är min absoluta favorit!

Dessutom är ett besök hos Malin ett måste. Hon ligger i framkant när det kommer till  vegan / vegetariskt.

 

Från moderna museum till Sthlm Food & Wine

På fredagen var det dags för nästa roliga händelse; Själva matmässan Sthlm Food and Wine. Jag var i matbloggshörnan och bjöd på mina Labneh bollar vilka fick ett fint mottagande och tog slut i ett huj. Jag var som vanligt lite nervös men det gick över förväntan.

Här har jag lånat en bild från fina Annelie på Blomster och bakverk. Den är från hennes Stories på Instagram. Jag tog tyvärr inte själv någon bild på mina fina ostbollar som jag hade smaksatt med olika örter , vitlök och chili.

Från labneh bollar till föreläsning av Diana / by Diadonna om food – styling och bloggandet.

Efter det tog vi oss över till matbloggsprisets scen för att kolla in vem som tagit hem årets priser. 

Stort grattis till alla vinnare av matbloggspiset.

Jag blev imponerad av allt för Hälsan som går parallellt med matmässan som har höjt ambitionen rejält detta år.

Jag personligen tror jag kommer lägga lite mer fokus på allt för hälsan mässan nästa år. Bäst tycker jag att det skulle vara om det här två mässorna gick separat.

 

 

 

Idag är det söndag och farsdag, vi tar lite extra hand om barnens pappa och min man här hemma idag.

Nästa söndag dyker vi ner i en ny veckan som gick.

Ha en finfin Söndag på dig/ Tina

  • Svara
    Ann-Mari
    11 november, 2018 at 14:18

    Kul med lite blandning med mar och personligt,

    • Svara
      Tina
      11 november, 2018 at 16:00

      Vad bra att det gillas;))

  • Svara
    anneliesblomsterochbakverk
    11 november, 2018 at 19:36

    Ett så fint inlägg, Tina och kul med ny kategori!

    • Svara
      Tina
      11 november, 2018 at 21:09

      Tack Annelie! Jag tänkte att nu är det tid med lite nytt tänk:))

    Lämna en kommentar

  • Svara
    Ann-Mari
    11 november, 2018 at 14:18

    Kul med lite blandning med mar och personligt,

    • Svara
      Tina
      11 november, 2018 at 16:00

      Vad bra att det gillas;))

  • Svara
    anneliesblomsterochbakverk
    11 november, 2018 at 19:36

    Ett så fint inlägg, Tina och kul med ny kategori!

    • Svara
      Tina
      11 november, 2018 at 21:09

      Tack Annelie! Jag tänkte att nu är det tid med lite nytt tänk:))

    Lämna en kommentar

    Prenumerera på bloggen via epost

    Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

    Relaterade inlägg

  • Svara
    Ann-Mari
    11 november, 2018 at 14:18

    Kul med lite blandning med mar och personligt,

    • Svara
      Tina
      11 november, 2018 at 16:00

      Vad bra att det gillas;))

  • Svara
    anneliesblomsterochbakverk
    11 november, 2018 at 19:36

    Ett så fint inlägg, Tina och kul med ny kategori!

    • Svara
      Tina
      11 november, 2018 at 21:09

      Tack Annelie! Jag tänkte att nu är det tid med lite nytt tänk:))

    Lämna en kommentar