Biffar & Burgare/ Veganska recept

Zucchini och bönbiffar sensommarmat

Hej, Vad sägs om zucchini och bönbiffar som dagens middagstips. Riktig sensommar mat om du frågar mig. Det här har blivit riktiga favorit biffar här hemma och med riktigt fina tillbehör som gör det lilla extra.

Zucchini tillgänglig och lättlagad

Nu har vi tillgång till nyskördad svenska zucchini och kanske finns det några som inte vet vad de ska göra av sin zucchini när de väl har burit hem den från butik. Mitt bästa tips är biffar, lättare blir det inte och den har flera fina smakkompisar. Mina biffar idag är banne mig säsongens bästa.

Veganska biffar - zucchini

Veganska biffar - zucchini

 

Zucchini och bönbiffar

ingredienser

Biffar

  • 1 zucchini
  • 1 frp go green vita små bönor ( svensk odlade ) 175 gram avrunna
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk lantbuljong/ grönsaksfond
  • 1 vitlök solo
  • 1 gul lök
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 msk dijon senap
  • 1,5 msk näringsjäst
  • 0,5 dl kikärtsmjöl
  • 1 tsk fiberHusk
  • smaka av med salt och svartpeppar

instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Riv zucchinin grovt och lägg i ett durkslag. Salta lätt och vänd om. Låt stå och vätska av sig ca 20 minuter.
  3. Hacka lök ock riv vitlök. Fräs i en stekpanna på mellanvärme i rapsolj. Tillsätt vinäger, dijon och buljongpulver/ fond. Rör om och låt allt fräsa någon minut.
  4. Krama ur zucchinin och vänd ner i stekpannan. Låt svalan något.
  5. Låt bönorna rinna av i ett durkslag. Mosa dem i en bunke med gaffel eller potatisstöt. Tillsätt lök och zucchini fräset och blanda om.
  6. Fortsätt med att tillsätta fiberHusk, kikärtsmjöl, gräslök och näringsjäst.
  7. Arbeta färsen så den håller ihop. Smaka av med salt och peppar.
  8. Låt färsen vila i ca 30 minuter.
  9. Forma ca 6 – 8 biffar beroende på hur stora du gör dem.
  10. Pensla rikligt med raps/olivolja  på ett bakplåtspapper som är placerad på en bakplåt och vänd biffaran i oljan så de täcks på båda sidorna.
  11. Grädda mitt i ugnen på 200°C i ca 25 – 30 minuter, vänd efter halva tiden.

 

Detta är mitt favorit näringsjäst.

Veganska biffar - zucchini

 

 

 

Tillbehören till biffarna hittar du här.

 

// Tina

Relaterade inlägg

  • Svara
    Gurksallad och kall dijonsås - Tillbehören som gör det - Grönt varje dag
    6 november, 2018 at 17:36

    […] gurksallad och kall dijonsås var tillbehör till mina goda zucchini och bönbiffar som du hittar här. Men stanna nu kvar här först och spana in denna goda sås och sallad som du absolut måste ha som […]

  • Lämna en kommentar