Frukost/ Veganska recept

Ros Chiapudding med skummad mjölk och pistage

Hej på dig! Idag tänket jag bjuda på en ros chiapudding som blir en liten försmak av sommaren. En rosa dröm att förgylla en solig morgon med. Något som toppar min tio topplista är rosewater / ros vatten. Jag lärde mig älska denna smakhöjare för många år sedan när jag 1:a gången besökte Tunisien. Det adderar verkligen något litet extra, några droppar kommer man långt med, den ska inte överdoseras.

Chiapudding med ros och frystorkad jordgubbe

Dagens Chiapudding är en kombination av jordgubbe, mandelmjölk och rosvatten. För att få en mer koncenterad smak så har jag använt jordgubbar som är frystorkade. De är plockade när de är som godast och i säsong för att sedan frystorkas. Ännu är vi inte inne i säsong för jordgubbarna så de har inte riktigt utveklat sin smak eller sötma. Nu kollar vi in recept.

Ros Chia med skummad mjölk och pistage (v+raw+gf )

ingredienser

Chiapudding

  • 2,5 dl mandelmjölk
  • 1,5 msk chiafrön ( vita )
  • 1,5 dl frystorkade jordgubbar
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 tsk rosvatten
  • 2 – 3 droppar naturell stevia

Topping

  • 1,5 msk pistagenötter
  • rosblad
  • 2 dl mandelmjölk eller havremjölk

instruktioner

  1. Mixa mandelmjölk och frystorkad jordgubbe slät med en stavmixer. Tillsätt resterande ingredienser och vispa om ordentligt så allt blandas.
  2. Häll över allt i en glasburk och sätt på ett lock. Skaka burken emellanåt de 1:a 10 – 15 minuterna så att chiafrönen hinner börja svälla och absorbera vätskan.
  3. Ställ in i kylen över natten.
  4. På morgonen hacka pistagenötterna. Ta fram chiapuddingen och rör om.
  5. Häll 1 – 1,5 dl mandelmjölk i en hög bunke och stvmixa upp ett skum.
  6. Toppa puddingen med mjölkskumm och hackade pistagenötter.
  7. Avsluta med torkade rosblad*.

Rosblad finns här

Hoppas du får en underbar start på veckan. Jag har haft en grym helg med besök från Skåne. Trodde nog jag skulle få upp några fler inlägg men det blev inte så. Nu är jag redo för en ny vecka. Missa inte veckans intervju, något tips och självklart recept.

Ps Följ mig gärna på instagram.

Ses snart igen // Tina

 

Relaterade inlägg

Lämna en kommentar