Huvudrätt

Vegansk matkasse från årstiderna

Just nu testar jag Vegansk matkasse från Årstiderna och jag är riktigt nöjd! Det är 1:a gången någonsin jag använder mig av en färdig matkasse. Att följa en matplan och laga den mat som någon annan bestämt är med andra ord helt nytt för mig. Har du testat en matkasse tidigare?

Vegansk matkasse bra för den som vill lära känna nya råvaror

Är man med på Vegan i 21 dagar är nyfrälst vegan eller precis har börjat  laga mat – Ja då tycker jag att en vegansk matkasse är grym. Råvarorna är jättefina och ekologiska. Men även den erfarne som behöver ny inspiration eller har begränsat med tid, har stor behållning av en färdig matkasse. Varje råvara är av högst kvalité! Jag känner att denna matkasse är så genomtänkt och fin att jag måste prova deras grönsakslåda också.

Fortsättningsvis tänker jag använda matkassen då och då. När inspirationen tryter eller jag har begränsat med tid. Med denna behöver jag inte göra avkall på kvalitén på den mat jag äter men ändå spar tid för allt är färdig planerat. Just nu får man 20 % rabatt på en låda eller kasse från Årstiderna. Jag tänker slå till på en grönsakslåda. RABATTKOD Längst nere i inlägget.

Dagens Middag blev en pasta med aubergine, kapris och oliver

Det blev verkligen gott och fräscht!  Att det gick fort att laga, höjer dessutom betyget än mer.

Jag tänkte att jag bjuder er på ett lite modifierad recept.

Aubergine och kapris pasta ( V )

ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 gullök
  • 1 vitlöksolo
  • 1 tetra krossade tomater ( eventuellt en färdig burk pasta sås med chili * )
  • 1/ 2 röd chilifrukt
  • 1 msk lantbuljong
  • torkade örtkryddor basilika, herb de Provence
  • 1/2 msk vinäger
  • 2 msk kapris
  • 1 dl skivade gröna oliver
  • ett par matskedar rostade frön, solros eller pumpakärnor
  • 1 låda körsbärstomat
  •  1/2 gurka
  •  2 nävar ruccola.

instruktioner

  1. Skär aubergine i kuber och lägg i ett durkslag, salta och låt vila i 10 minuter. Torka av  vätskan från auberginen.
  2. Hetta upp olivolja i en gryta och fräs auberginen så det tar färg runt om. Tillsätt lök, vitlök och chili rör hela tiden. Häll på vinäger, fortsätt med krossade tomater, torkade örter och lantbuljong. Rör om och låt puttra på spisen i i 10 – 15 minuter.
  3. Hacka kapris och oliver lite grovt, rör ner i grytan. Låt nu grytan puttra vidare i ca 5 – 10 minuter. smaka av med peppar och eventuellt en gnutta salt. Rör gärna ner lite färsk basilika sist.
  4. Koka ca 250 – 300 gram pasta enligt förpackningen. Rosta frön  i en torr het panna. Skär varje tomat i fyra klyftor, halvera gurkan och ta bort kärnorna. Vänd runt med ruccola. droppa över lite olivolja,  vinäger / citronsaft och salt/ peppar.
  5. Blanda pastan med grytan och värm på försiktigt. Toppa varje portion med ruccolasallad och rostade frön.

Är ni nyfikna på att testa en egen vegansk matkasse så finns det ett trevligt erbjudande just nu.

Med koden CWKSSI får man 20 % rabatt på en låda eller matkasse. Årstiderna står för kvalité, allt som levereras ut till kund är ekologiskt och man månar om en hållbar framtid. Dessutom så har deras matkasse blivit utsedd till årets matkasse av “allt om matkassar.se”

Om man tittar på de andra tillbehören, som var med i kassen, kan jag intyga att de var också något extra. Kaprisen, oliverna och tomatsåsen var genuint goda…. Jag har ju några fler rätter att testa, men hela  häftet med recept lovar gott. Den veganska matkassen är inte glutenfri och därför valde jag en glutenfri pasta som är gjort på ekologisk råris.

För mig passade det utmärkt att testa en kasse nu när vegan i 21 dagar är i full gång Hur går det för er? Är det någon som är med och hur går omställningen?

 

Hej så länge // Tina

Relaterade inlägg

Lämna en kommentar