Huvudrätt

Mangold och linssoppa en enkel höstsoppa

Hej, idag så äter jag enkel men god höst soppa; mangold och linssoppa. Soppa passar aldrig så bra som  kanske just på hösten.

Mangold och linser i en värmande soppa

Ja en enkel soppa som säkert är många andras favorit mat under den här perioden av året. Vad är enklare och mer tacksamt än soppa. Röda linser är perfekta eftersom de dessutom  gör soppa fyllig och len, en klar favorit ingrediens i en soppa.

Mangold och linssoppa ( v+gf )

4 portioner

ingredienser

  • 2 dl röda linser
  • 4 dl morots slantar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk medelstark curry pulver
  • 1 msk lantbuljong
  • 1 vitlök solo
  • 1 purjolök den vita delen
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • Vatten ca 2 liter
  • 1 burk kidneybönor
  • En knippe mangold  ca 200 – 300 gram
  • Salt & peppar
  • En nypa färsk timjan mot slutet

instruktioner

  1. Skölj, hacka och skär morot, purjolök och vitlök. Fräs allt i olja, tillsätt sköljda linser och tomatpuré, rör om. Häll på äppelcidervinäger,  1 msk  lantbuljong och rör om allt ordentligt. Tillsätt ca 2 – 3 dl vatten och rör om, fortsätt med ca 12 dl vatten. Låt allt koka upp och dra ner värmen.
  2. Tillsätt  ytterligare 1/2 liter vatten. Låt soppan koka i ca 15 minuter och mixa soppan med en stavmixer grovt. Tillsätt 1 burk / tetra sköljda och avrunna bönor.
  3. Låt det puttra några minuter till. Tillsätt eventuellt mer vatten. Låt soppan sjuda på spisen, skär mangold grovt och rör ner i soppan. Smaka av med salt/ peppar. Avsluta med en nypa färsk timjan.

manadens-grona-hostsoppa

Servera soppan med bröd och njut.

Ha en fin fortsatt dag/ Tina

 

Relaterade inlägg

  • Svara
    anneliesblomsterochbakverk
    16 oktober, 2016 at 18:10

    Så härligt det låter! Och en varm soppa känns verkligen gott och höstmysigt.

    • Svara
      Tina
      16 oktober, 2016 at 21:34

      Ja soppa är perfekt höst mat!Tror nog det är några inlägg med soppa denna månadens gröna;))Ha det fint// Tina<3

    Lämna en kommentar