Dessert

Björnbär hittar ni i min lilla raw food bakelse

Hej, idag får ni ett grymt recept på en raw food bakelser. Den innehåller bl.a björnbär och annat gott.

Björnbär är ett smakrikt bär

Ett bär som är proppat bl.a med C- vitamin, antioxidanter och kalcium. Med mycket smak och vacker  färg är den som gjord för att användas i en tårta eller cheesecake.

namnlöst-2

Björnbärs slice (raw+v+gf)

9 bitar, 8 timmar frystid

Botten

  • 2,5 dl hasselnötter
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 msk kakaonibs
  • 1 msk kakao
  • 1 msk kokosolja
  • Nypa salt
  • 3 dadlar
  • 1/2 tsk kardemumma
  • eventuellt 1 – 2 msk vatten

Fyllning

  • 3 dl cashewnötter blötlägg i ca 4 – 6 timmar
  • 1/2 äpple
  • 1dl vatten
  • 2 kapsyler vaniljextrakt
  • Nypa salt
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1/2 dl rissirap eller agave

Extra till fyllning 1

  • 1,5 dl tinade björnbär
  • 0,5 tsk kanel

Chokladganache

  • 2 msk kokosolja
  • 1/2 dl raw kakaopulver
  • 1/2 dl rissirap eller agave
  • nypa flingsalt

Sås på björnbär och chiafrön

  • 1 dl frysta bär
  • 1  1/2  tsk chiafrön
  • 1/2 – 1 msk rissirap eller agave

 

instruktioner

Botten

  1. Mixa i hop alla ingredienser. Det ska vara crunch kvar men ska hålla ihop.
  2. Plasta en fyrkantig/ kvadratisk form som mäter ca 15 cm med plastfolie. Tryck ut botten jämnt och ställ kallt.

Fyllning

Dela upp satsen på två

  1. Mixa alla ingredienser slät.
  2. Dela upp satsen på två
  3. Fyllning 1: mixa i 1,5 dl tinade björnbär  och 0,5 tsk kanel. Mixa slät och häll fyllning på nötbotten
  4. Ställ i frysen 1 timme.
  5. Häll sedan den andra satsen  över fyllning 1. plasta och ställ i frysen över natten eller 8 timmar.

Chokladganache

  1. Smält kokosoljan i ett vattenbad på låg värme. Flytta över till en bunke och vispa i kakao, sötning & flingsalt.
  2. Häll över chokladganache i en spritspåse och ställ kallt.

Sås på björnbär och chiafrön

  1. Tina bären och mixa med en stavmixer.
  2. Sila bort kärnor genom en trådsil och rör i sötning och Chiafrön.
  3. Låt stå i ca 20 – 30 minuter och tjockna.
  4. Det ska vara simmigt och inte en tjock gelé.

Gör klart

  1. Ta fram formen från frysen och låt stå i rumstemperatur i 15 minuter. Blöt en vass slät kniv med varmt vatten och torka av med en kökshanduk. Skär i 9 jämna bitar upprepa och värm kniven i varmt vatten/ torka av mellan varven.
  2. Spritsa på med choklad, lägg på ett bär och häll på en klick chiasås. Avsluta med ett grönt blad, mynta eller citronmeliss.

namnlöst-9789

 

Hej så länge// Tina

Relaterade inlägg

  • Svara
    Sylwia | Vibrant Food Stories
    25 augusti, 2016 at 21:14

    Wow vilka godingar!!! Fabulous bilder och grymt gott det låter (dreglar)vad bra att du hann med inspiration till månadens gröna!!
    Kram! /Sylwia

    • Svara
      Tina
      26 augusti, 2016 at 07:35

      Hej Sylwia! jag kan bara säga DETSAMMA;))Dina biffar måste man ju bara göra!

      Snart fika<3 kram trevlig helg// Tina

  • Svara
    Isabel
    25 augusti, 2016 at 21:32

    Vilka fina bilder du tagit Tina! Och alldeles säkert väldigt gott…. Mums! Och björnbär sen, det är ju bara sååååååå gott! Rakt upp och ner, från busken till munnen i ett svep är inte så dumt heller😍😍😍

    • Svara
      Tina
      26 augusti, 2016 at 07:37

      Hej Isabel!
      Tack, jag måste erkänna att björnbär har jag inte gjort något med innan dessa! Men nu blir det ändring på det!
      Gott & fräscht!
      Trevlig helg <3 Tina

  • Svara
    Samlingsinlägg månadens gröna augusti: björnbär - Nicklas Kokbok - en mjölkfri blogg
    28 augusti, 2016 at 05:32

    […] bjuder på en sagolikt vacker raw food Björnbärsslice. Det stämmer att man äter med […]

  • Lämna en kommentar