Glass

Jordnötsglass eller nicecream

Jordnötsglass och i synnerhet jordnötssmör har jag blivit riktigt förtjust i på senare tid. Jag har lärt mig gilla den lite sträva konsistensen av jordnötssmör och njuter gärna av en sked direkt från burken då och då. Så gott alltså!

Jordnötsglass med Bananer i som bas är grymt

Att göra egen glass hemma med banan är så smart och det blir liksom inte lättare än så här.  Jag gör ofta bananglass med olika smaksättningar; det är grymt som frukost ( Ja faktiskt helt ok som frukost ) mellanmål och dessert. Vem behöver kvarg när man kan få lite nice cream till niofilmen!

Redan i butik så spana efter de bananer som är lite övermogna. Skiva och lägg i frysen, då är man aldrig utan glass som dessutom är nyttigt också.

namnlöst-0592

Jordnötsglass the nice cream (raw+gf+v )

ingredienser

Ca 2 portioner

  • 2 – 3 frysta skivade bananer ( riktigt mogna)
  • 1,5 msk macapulver
  • 2 – 3 msk jordnötssmör
  • 2 msk kakaonibs
  • 2 st mjuka dadlar ( Ica eko)
  • 2 – 4 msk cashewmjölk eller annan växtmjölk
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • en nypa fling salt

instruktioner

  1. Ta fram bananerna och ställ i rumstemperatur i ca 10 minuter. Lägg alla ingredienser i mixern/ matberedaren men uteslut kakaonibs.
  2. När glassen är slät så tillsätt kakaonibs och pulsa några varv. De ska inte gå sönder utan mest mixas in i glassen. Nu är glassen klar att ätas.
  3.  Det går också bra att ställa in den ca 30 – 45 minuter i frysen innan servering  om man vill skopa upp glassen i kulor.

Flingsalt och kakaonibs är hela grejen med denna glass, så uteslut för allt i världen inte det.

Ha en fin kväll// Tina

Relaterade inlägg

Lämna en kommentar