Glass

Chokladglass på pinne – Raw food

Hej, att göra chokladglass på pinne i 40°C värme, ja det fungerar det med, men det är inte det lättaste kan jag säga.
Dessutom glass som ska fotas för att sedan läggas upp på bloggen är i vanligt fall en konst bara det men här har jag också värmen att tänka på.

Hur har ni det i semestertider? Här är det lite dålig uppdatering pga semester, men min plan är att uppdatera med jämnt flöde efter helgen! För mig är bloggen avkopplande och något jag gärna pysslar med. I dag bjuder jag i iallafall på min glasspinne; den här gör faktiskt MAGNUM lite överflödig!

Glass är godast när man gör den själv

Oftast iallafall! Jag var ingen glassmänniska som liten. Jag tyckte alltid det var för kallt och det var liksom aldrig tillräckligt lyxigt för mig så det kunde kvala in som en efterrätt. Men så någonstans på vägen, växlade det och idag så har glass blivit lite av en last.

IMG_9353-2

Chokladglass ( raw+v+gf )

ingredienser

Glass

  • 2.5 cashewnötter blötlagda 4 h
  • 5 dadlar ( ICA eko )
  • 1 msk macapulver
  • 1 msk solroslecitin ( kan uteslutas, ger fyllighet & krämigt )
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 2 msk kokossocker
  • 2 msk raw kakaopulver
  • ca 1 dl vatten
  • 2 msk kokosolja ( varsamt smält i vattenbad)
  • 20 gram kakaosmör ( varsamt smält i vattenbad )
  • rejäl nypa flingsalt

Chokladtopping

  • 20 gram kakaosmör
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • 1 msk rissirap
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • nypa flingsalt
  • 1 msk raw kakaopulver
  • en näve hasselnötter

 

instruktioner

Glass

  1. Lägg samtliga ingredienser förutom kakaosmör och kokosolja i en mixer/ matberedare.
  2. Mixa ordentligt och skarpa ner från kanterna emellanåt.
  3. Tillsätt kokosolja/ kakaosmör och blanda om ordentligt. Smeten ska bli helt klumpfri och slät.
  4. Fyll upp glass smeten i en spritspåse och spritsa i smeten i 6 glassformar.
  5. Ställ i frysen minst 8 timmar eller över natten.

Choklad topping

  1. Smält kakaosmör i vattenbad på spisen och rör i kokosolja ( min är konstant smält pgr av värmen här ). Blanda ner resterande ingredienser förutom hasselnötter.
  2. Ta fram glasspinnar och hacka nötterna. Skölj lätt på glassformarna så att glassarna släpper lättare från formen.
  3. Skopa på smält choklad på glasspinnarna och strössla på nötter. Lägg in dem i frysen på ett bakplåtspapper och låt de ligga i frysen i ca 10 minuter för att sätta sig innan servering.

 

Hur ser era glass vanor ut så här på sommaren och  vad faller er i smaken?

Nu önskar jag er en trevlig helg // Tina

Relaterade inlägg

  • Svara
    Sylwia | Vibrant Food Stories
    9 juli, 2016 at 00:16

    Jag kunde leva på glass som liten!! Haha, nu är jag mycket mer kräsen och tycker också den hemma gjorda är oftast godast!!
    Så snyggt det är hos dig nu!! Känns så fint och fräscht med ny design! Fint gjort 🙂 jag har dåligt med internet här i Frankrike och inte kunnat uppdatera :/ Imorgon kväll ankommer vi till södra Frankrike och hänger i Cannes och omnejd i 1 vecka, då ska det lagas och fotas! Hoppas du har haft det toppen <3

    • Svara
      Tina
      10 juli, 2016 at 07:23

      Hej sylwia!
      Du verkar ha en kanon semester & spännande tid framför dig!
      Tack, ja det känns roligt att förnya & din var den som inspirerade mig;))
      Kram Ha det gott// Tina

  • Svara
    Pinnglass hemmagjord & köpegod - Grönt varje dag
    14 maj, 2017 at 19:25

    […] bönor & kakaosmör. En fantastisk produkt. Har du inte kakaomassa hemma, så kan du göra denna istället med […]

  • Lämna en kommentar