Frukost

Probiotika i bag in box och vegan yoghurt

Probiotika är just nu högaktuellt och på allas läppar. Det syras och fermenteras som aldrig förr. En god hälsa startar i magen. Jag själv är just nu helt uppslukad av probiota och vill både läsa och lära mig mer praktiskt hur jag genom rätt bakteriekultur skapa bästa förutsättning för god hälsa. Min dagliga hudvård är bl.a  baserad på probiotika; Esse probiotic organic skincare som är helt fantastiskt att skämma bort huden med.

 

Jag har inhandlat några nya böcker i ämnet för att förkovra mig i ämnet!

Probiotika- ProBIOform fixar yoghurt på 18 timmar

Dessutom har jag skaffat mig en bag -in- box; raw vegan ProBIOform ; ett naturligt flytande bredspektra-probiotika.

Den är helt överlägsen som bakteriekultur i tillverkning av yoghurt. Jag har yoghurt klart på ca 18 timmar och den blir verkligen god.

Cashew yoghurt (v+gf+raw)

ingredienser

  • 3,5 dl torra cashew nötter
  • 2,5 dl ljummen 37°C vatten
  • 1 msk probiotika
  • Blötlägg cashewnötter i 4 timmar

instruktioner

  1. Mixa cashewnötter med 2,5 dl 37°C vatten och probiotika Häll över i glasburk och plasta in. Låt stå och fermentera i 15 – 24 timmar.
  2. När den är klar så sätter jag på lock och ställer in den i kylen. Den härliga smaken utvecklas efterhand som den står kallt. Hållbarheten är upp till 6 dagar.

 

En lagom portion är ca  3 msk med tillbehör som frukt, granola, chia pudding/sylt och kokoschips.

 

Den blir alldeles len och krämig, har också den rätta syran. Nu under dessa varma dagar har jag njutit av denna yoghurt som frukost varje morgon.

 

Jag har ätit min yoghurt tillsammans med en frisk hallon/ lakrits Chiapudding. så perfekt gott tillsammans!

Chiapudding med hallon och lakrits

2  eller 3 mindre portioner

ingredienser

  • 2 msk chiafrön, gärna vita
  • 2 dl halv eller hel tinade hallon
  • 1/2 tsk raw lakritspulver
  • 1 mindre eko banan

instruktioner

Tillsätt eventuellt någon extra sötning. Jag tar inte extra sötning, men för den som vill går det med fördel att mixa ner någon eller några dadlar / agave eller lönnsirap.

  1. Mixa ihop allt, täck över och ställ i kylen över natten.
  2. På morgonen: lägg Chiapudding i botten av ett glas och fyller på med yoghurt, toppa med kokoschips och frystorkade hallon.

 

Det här måste ni testa, bättre sommar frukost kan man inte önska sig.

Hej så länge // Tina

 

Relaterade inlägg

  • Svara
    Pernilla Ljunglide
    14 maj, 2016 at 00:35

    Hur köper du den där bag in boxen och vad kostar den?Mvh / Pernilla

    • Svara
      Tina
      15 maj, 2016 at 08:17

      Hej Pernilla!
      Såg att du hittade:))
      Jag köper min på sickla life butiken / 379 kr
      Ha en fin Söndag// Tina

  • Svara
    Pernilla Ljunglide
    14 maj, 2016 at 00:36

    Jag hittade ;)/ Pernilla

  • Lämna en kommentar