Dessert

Matcha kiwi mojito Cake – Raw food

Hej där, nu ni ska ni få ett super smarrigt recept på en Matcha kiwi mojito cake. Matcha är inget nytt här inne hos mig men matcha är verkligen min favorit ingrediens som ni kanske vet vid det här laget.

Matcha har ju seglat upp nu och är väldigt populärt nu, det syns allt mer på olika sociala medier och bloggar. För mig är det främst en välgörande dryck och en smaksättare i desserter, smoothie och glass. Här om något så tycker jag att man måste gå på kvalité när man väljer sin Matcha. Självklart ekologisk, eftersom det är så populärt så dyker det upp matcha på marknaden av varierande slag. En mindre bra kvalité har en lite bitter ton som är  beroende av mer sötning för att dölja det bittra.

Matcha Kiwi mojito cake

Vi går helt enkelt raskt över till receptet. Det kan verka långt och krångligt, men det fina med en raw food tårta är ju att man slipper grädda den i ugnen. Visst måste man mixa och  blanda men sen ska den ju bara stå i frysen innan det är dags att njuta. Det fina är ju att man också kan förvara och förbereda en tårta i god tid i förväg.

Jag använder ju matcha i olika desserter eftersom jag verkligen är förtjust i smaken. I dagens fantastiska kaka så samsas alla mina favorit smaker och den blev grym kan jag säga.

IMG_8666

IMG_8658

Matcha Kiwi mojito cake ( raw+v+gf )

ingredienser

Botten

  • 1,5 dl mandlar
  • 1 dl riven kokos
  • 6 dadlar Ica eko
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • en nypa flingsalt
  • 1-2 tsk mandelmjölk

Fyllning 1

  • 3 dl blötlagda cashewnötter ( minst 6 timmar )
  • 1/2 dl kallpressad kokosolja
  • 1/2 dl rissirap
  • 1 -1 1/2 tsk Matcha pulver
  • saften från 1 lime
  • 1/2 dl mandelmjölk
  • nypa flingsalt

Fyllning 2

  • 1 avokado ( mjuk & mogen)
  • 1 kiwi
  • 1 msk kallpressad kokosolja ( varsamt smält i vattenbad)
  • 1 lime rivet skal & saften
  • 1 1/2 – 2 msk rissirap
  • nypa flingsalt

Topping sås

  • 1 kiwi
  • 1 lime saften
  • 1 msk ca rissirap
  • 2 myntablad
  • 1/2 msk kallpressad kokosolja
  • 2 msk gojibär
  • 2 msk kakaonibs

instruktioner

Botten

  1. Mixa mandlar grovt, tillsätt resten av ingredienserna och mixa klart.
  2. Lägg en bit plastfolie i botten på en springform som mäter ca 15 cm och tryck ut botten jämnt i formen.
  3. Ställ åt sidan.

Fyllning 1

  1. Mixa alla ingredienser förutom matcha pulver och kokosoljan till en slät smet.
  2. Smält kokosoljan på låg temperatur i ett vattenbad.
  3. Mixa ner matcha pulvret och fortsätt med kokosoljan, mixa klart.
  4. Ställ åt sidan.

Fyllning 2

  1. Lägg alla ingredienser i en blender och mixa slät.

Topping

  1. Mixa såsen och lägg ett eller två myntablad att marinera i  såsen. Vid servering så ta bort mynta bladen.

Montera ihop

  1. Häll Fyllning 1 nötbotten och fortsätt med Fyllning 2.
  2. Plasta in kakan och ställ i frysen, gärna över natten men minst 6 timmar.
  3. Ta fram kakan en ca halv timma innan servering och dekorera.
  4. Ringla Topping på kakan, lägg  på kakaonibs och gojibär.

IMG_8670

IMG_8656-2

Härligt fräsch och frisk som kommer passa perfekt att ha förberedd i frysen till sommaren alla trevliga ute kvällar.

Sugen på mer Matcha så sök i arkivet

Bollarna är enkla att göra om man vill testa matcha för 1:a gången!

Jag rekommenderar Renée V  om man känner sig osäker på vad man ska välja för te.

Detta recept är Glutenfritt, raw och vegan

 

Hej så länge // Tina

Relaterade inlägg

  • Svara
    Catrin - theVeganista.se
    16 april, 2016 at 10:21

    Ser underbart ut!! 🙂 <3

    • Svara
      Tina
      16 april, 2016 at 17:27

      Tack snälla :)) <3

  • Svara
    Isabel
    19 april, 2016 at 08:55

    Så gott och spännande! Måste verkligen komma loss med att köpa matcha, stått länge på min önskelista nu… Kanske blir ditt recept den nödvändiga “sparken i rumpan” 🙈😀

    • Svara
      Tina
      19 april, 2016 at 20:49

      Hej!
      Ja när man väl testat matcha är det svårt att inte dutta i lite här & där;)) Imitt tycker supergott! Köp av god kvalité & njut!
      Mitt recept kan jag verkligen rekommendera:))
      Med vänlig hälsning, Tina

  • Svara
    Amanda
    6 maj, 2016 at 13:20

    Är så nyfiken på den här tårtan, den ser fantastisk ut! Jag har en liten fråga bara, har du något tips på vad (om det går) jag kan byta rissirapen mot?
    Tack så länge 🙂

    • Svara
      Tina
      6 maj, 2016 at 18:54

      Hej!
      Tack vad glad jag blir!
      Du kan byta ut rissirap mot agave, honung( ej vegan ) eller liknande. Kokossocker eller björksocker går också bra.
      Ha en fin fortsatt :)) helg // Tina

    Lämna en kommentar