pannkaka & våfflor

Våfflor livets goda – Vegan och glutenfria

Hej, Våfflor på självaste Våffeldagen. Är nästan ett måste eller vad säger ni? Självklart bjuder jag på mitt favorit recept här idag.

Våfflor blir lika goda när de är glutenfria

Detta receptet är glutenfritt och receptet fungerar utmärkt att också göra pannkakor på.

Glutenfri våfflor ( V+gf )

ingredienser

Våfflor

Ca 7 st våfflor

  • 4 msk blötlagd helt bovete ( minst 30 minuter )
  • 2 dl växtmjölk ( mandelmjölk
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk smält kokosolja
  • 1 msk kokos socker
  • 2 tsk vanilj pulver
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1,5 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 dl fullkornsråris mjöl ( Urtekram)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver

Cashew kräm ( raw + v )

  • 2 dl blötlagda cashewnötter
  • 1 liten mogen banan
  • 2 msk Urtekram osötade äppelmos
  • 1/2 dl växtmjölk
  • nypa salt

instruktioner

Våfflor

  1. Börja med att skölja blötlagd bovetet ordentligt och lägg i en mixer tillsammans med smält kokosolja, växtmjölk och vatten.
  2. Blanda alla torra ingredienser förutom bakpulver och vänd ner i mixern.
  3. Mixa tills det är en helt slät smet. Avsluta med att tillsätta bakpulver och mixa några sekunder till.
  4. Häll över smeten i en bunke och låt svälla i 10 minuter.
  5. Smeten ger ca 7 st våfflor och mellan varje eller varannan gräddning så är det bra att olja lite i järnet innan man skopar på mer smet. Om smeten blir väldigt tjock undertiden så tillsätt lite mer vatten

 

Cashew kräm

  1. Mixa till en slät kräm och kyl fram till servering.

Servera våfflorna

  1. Mixa ca 2 msk kokosflingor till ett mjöl och pudrar över våfflorna. Servera med valfri frukt och njut av goda frasiga våfflor.

Ha en skön fortsättning på Långfredagen!

Syns snart// Tina

Relaterade inlägg

Lämna en kommentar