Huvudrätt

Veggie tofu Hotpot och lansering av Felix Veggie

Veggie Tofu hotpot mat som passar mig perfekt. Vego får på allas läppar just nu. Nu vill alla bidra till att vi blir lite grönare och smartare för en  hållbarare framtid. Detta är ett faktum för att den kommande generationen ska ha någon framtid alls. Felix har de senaste året jobbat hårt för att ta fram färdigrätter som ska möta den nya gröna kundens behov. Jag var med på deras lanseringsevent där de presenterade #Felixbarometen, hörde omvärldsanalytikern Ingela Stenson tala om mat och hållbarhet. Tommy Myllimaki var också med på ett hörn och berättade om sin syn på det gröna och framtidens restaurang gäst. Felix bjöd ju självklart på provsmakning av deras 4 nya färdigrätter.

De har tagit fram inte mindre än 4 nya “Gröna” måltider

Varav två är vegan och två är lakto – ovo, alla rätter är utan tillsatser. Sammanfattningsvis så håller de både en hög kvalité och är verkligen ett alternativ när man behöver köpa hem färdigmat eller en lunch på jobbet.  Smaker som curry och chili är genomgående och borde verkligen passa de flesta.

Nu om dagens måltid som är en av rätterna från Felix

Vi fick med oss hem en goddiebag med bland annat recept och råvaror till en av rätterna. Den är lakto – ovo med halloumi men jag böt ut den till tofu istället. Jag gjorde även lite andra ändringar, tillsatte lite extra smaker och kokosmjölk. Jag kan varmt rekommendera er att göra denna goda gryta.

Dagens Baljväxt är röda och grönalinser

som innehåller 6 gram protein per 100 gram. De är rika på magnesium, fibrer och förbättrar bl.a matsmältningen.

Linser behöver ingen närmare förklaring, de är fiberrika, tillför proteiner och behöver inte blötläggas. De gröna brukar jag blötlägga några timmar iallafall. Men det är helt ok att koka direkt. Billigt och lättlagat, så här finns inga ursäkter att inte äta linser. Röda linser har en lite redande effekt och det gör den perfekt i denna rätt.

IMG_8176-3

Veggie tofu Hotpot ( v+gf )

ingredienser

4 portioner

  • 2 msk kokosolja
  • en mindre gul lök hackad
  • 1/2 morot hackad i tärningar
  • en mindre palsternacka hackad i tärningar
  • 1 1/2 dl förkokta gröna linser
  • 1 dl okokta röda linser
  • 150 gram sötpotatis skuren i kuber
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 msk lantbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlök solo
  • 1 msk tomatpure
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1/ 2 tsk chiliflingor
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tetra / burk kokosmjölk
  • 1 förpackning naturell tofu
  • vatten

 

instruktioner

  1. Hacka och stek lök, vitlök, morot och palsternacka i en gryta. Tillsätt ca 1 1/2 dl vatten och koka i 10 minuter. Mixa sedan grönsakerna grovt med en stavmixer. Häll i 2 dl vatten, tomatpure, lantbuljong och sköljda röda linser i grytan. Låt grytan sjuda upp och tillsätt sötpotatisen och tofu.
  2. Blanda kokosmjölk och kryddor och rör ner i grytan. Sist häll i gröna kokta linser, tillsätt lite extra vatten och låt grytan koka klart. Sötpotatisen får inte koka sönder.

Till servering passar det med kokt broccoli och ris eller quinoa.

Receptet är glutenfritt och vegan.

Hoppas ni får en fin start på veckan // Tina

Relaterade inlägg

  • Svara
    Alexandra
    15 februari, 2016 at 07:21

    Å va gott det såg ut, jag fick också en inbjudan till Felixbarometern, men det var en bit ifrån Malmö 😉 Jag är väldans dålig på Tofu, nu kanske jag får ge mig på det 😀

    • Svara
      Tina
      15 februari, 2016 at 21:12

      Hej Alexandra!
      ja Malmö är ju inte två buss stationer bort precis ;))

      Måste du testa isåfall!

      Ha det gott // Tina

  • Svara
    Catrin - theVeganista
    15 februari, 2016 at 11:49

    Men vad roligt att få vara med på det!! Låter ju supergott! 🙂

    • Svara
      Tina
      15 februari, 2016 at 21:10

      Hej Catrin!
      Ja det var jättekul, vi får se till att komma iväg gremensamt vid något tillfälle!
      Ja det blev jätte gott….
      Ha det fint // Tina

      • Svara
        Catrin - theVeganista.se
        17 februari, 2016 at 11:35

        Men ja, det vore ju superroligt!! 🙂 🙂

        • Svara
          Tina
          20 februari, 2016 at 21:04

          Ja det måste vi få till:))

  • Svara
    Sylwia
    16 februari, 2016 at 10:04

    Alla dessa fantastiska kryddor, det här låter underbart gott!

    • Svara
      Tina
      17 februari, 2016 at 05:15

      Ja :)) det var verkligen gott!
      Ha en fin Dag //Tina

  • Svara
    Linda
    21 februari, 2016 at 20:24

    Mmm såå gott!Synd att jag inte kunde få till min fredag och gå på denna tillställning – hoppas vi får tillfälle att ses en annan gång!

    • Svara
      Tina
      23 februari, 2016 at 18:33

      Hej Linda!
      Ja det skulle vara så kul att ses!
      Vi får se till att göra det:)) Kram

  • Svara
    Kryddig linsgryta med aubergine – I gott sällskap
    8 mars, 2016 at 19:25

    […] på Grönt varje dag, har gjort en gryta med […]

  • Svara
    Madelene Jensen
    14 april, 2018 at 15:27

    Ser gudomligt gott ut! Haha, men var är tofun? Står i köket mitt i tillagning och hittar inte var tofun kommer in i bilden!

    • Svara
      Tina Mejri
      14 april, 2018 at 16:47

      Hej Madelene!
      Tack för du gjorde mig uppmärksam
      Ja det var nog lite förvirring i receptet :))

      Jag har lagt till tofun nu.
      Grytan är fantastisk god.

      Hoppas det löste sig medan du lagade.

      Ha en trevlig fortsättning på helgen.

      Med vänlig hälsning, Tina Mejri

    Lämna en kommentar