Dessert/ Recept Raw food/ Veganska recept

Mangopaj som Söndagsfika – Vegan

Mangopaj känns som en fin avrundning på veckan. Den är lätt att göra, glutenfri och utan vitt raffinerat socker. Om man byter ut mandelmjöl mot hela mandlar och maler till eget mjöl så är den också Raw. Vi går direkt på recept.

Mangopaj-Raw-vegan-grontvarjedag-recept

Mangopaj – Vegan och glutenfri

ingredienser

Fyllning

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl mango ( fryst tinad eller motsvarande färsk)
  • 1 mogen banan
  • 2 mjuka medjool dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • 1 tsk kardemumma malen
  • 1-2 msk mandelmjölk
  • 1 tsk vaniljpulver

Botten

  • 2 dl mandlar
  • 1,5 dl riven kokos
  • 8 medjool dadla
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 msk kokosolja.

Topping

  • 1 msk riven kokos
  • 2 – 3 msk frystorkad hallon
  • Mango i bitar ( fryst tinad)

 

instruktioner

Fyllning

  1. mixa alla ingredienser till en slät fyllning.

Botten

  1. Mixa mandlar grovt, tillsätt kokos och mixa till ett mjöl med crunch.
  2. Tillsätt dadlar, vaniljpulver och kokosolja. Mixa så det blir en massa som håller ihop.
  3. Smörj en form, ca 15 cm med kokosolja, lägg i ett bakplåtspapper i botten. Tryck ut massan jämt och häll på fyllningen i skalet.
  4. Ställ i frysen över natten eller minst 6 timmar.
  5. Ta fram och tina långsamt i kylen innan servering.

Topping

  1. Lägg på topping och servera

Topping och val av smak kan man välja lite som man vill

Självklart så kan man toppa helt fritt med vad man har hemma och tycker om. Eftersom den här är gjord på mandelmjöl och inte med blötlagda nötter så kan man ju göra den relativt snabbt. Den måste bara stå inne i frysen över dagen. Ta ut den ca 40 minuter innan servering och låt den stå i ca 15 minuter i rumstemperatur innan servering. Sen är det bara toppa och servera.

Har man tid så flytta pajen från frysen till kylen och och tina några timmar innan servering. Detta om den eventuellt legat i frysen över natten eller några dagar.

Jag tycker att det är bra att ha en “Snabb kaka” att ta till när man får oväntat besök. Förvisso behöver den sina timmar i frysen, men om man har dagen på sig, så blir den perfekt.

Receptet är glutenfritt, vegan och utan raffinerat vitt socker. Den blir lätt raw om man gör eget mandelmjöl.

Ha en fin fortsättning på Söndag / Tina

Relaterade inlägg

Lämna en kommentar