Huvudrätter

Wokade grönsaker serverad med sjögräsnudlar – Vegan

Dagens middagstips är wokade grönsaker serverad med sjögräsnudlar. Det är så gott och enkelt att slänga ihop.

Wokade grönsaker och smaker som förhöjer

Chili, ingefära, lime, koriander…. känner ni kanske igen smakerna? De återkommer ständigt i min mat, det är kryddor som är fräscha och ger sting. Jag tröttnar aldrig på dessa!

 

Jag gillar nudlar och i synnerhet sjögräsnudlar som är krispiga och färdiga att äta. Bara skölj ordentligt och blanda ner i  en grytan, wok eller sallad. De är glutenfria och har bara 2 gram kolhydrater/100 gram och innehåller höga halter av mineraler. Helt klart ett toppen alternativ att äta istället för nudlar gjorda på vete, om man vill undvika gluten.

Wokade grönsaker och sjögräsnudlar

1 förpackning Sjögräsnudlar

Marinad

  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 vitlöksolo
  • 1 msk tamari
  • 2 msk sesamolja
  • chiliflingor
  • skal från hel lime + pressad lime
  • 1/2 tsk sötning ( råsocker, björksocker eller kokossocker)

Grönsaker

  • 2 – 4 morötter
  • en näve sockerärtor
  • knippe vårlök
  • 1 fpk broccoli
  • kokosolja

Topping

  • Färsk koriander ( jag snålar inte, stor favorit )
  • Lime zest + pressad lime
  • Salladslök
  • Koreansk chili
  • Furikake ( finns hos Renée V ) Går också bra med sesamfrön.
  • Flingsalt

instruktioner

 

marinad

  1. Blanda marinaden och smaka av och reglera smakerna. Hacka och skär alla grönsaker i fina bitar. Broccoli stammen skärs i relativt tunna skivor.
  2. Lägg en klick kokosolja i en wokpanna och woka runt marinaden några varv, lägg i grönsaker och woka dem krispiga. Ta pannan från värmen och tillsätt de sköljda nudlarna.
  3. Blanda om ordentligt och smaka av med flingsalt.
    Eventuellt tillsätt mer tamari/ sesamolja.
  4. Lägg upp och toppa med färsk hackad koriander, skivad salladslök, lime zest + juice.
    Slutligen Furikake och koreansk chili.
  5. Toppa med Cashewnötter eller jordnötter om man inte har furikake.

 

 

Dagens middag är glutenfri & vegan

Ha en fin fortsättning på dagen // Tina

Relaterade inlägg

  • Svara
    Silly Me
    4 februari, 2016 at 15:30

    Det låter jättegott! 🙂

    • Svara
      Tina
      5 februari, 2016 at 19:46

      Hej!
      Tack:))

  • Svara
    Linda
    5 februari, 2016 at 09:43

    Mmm – gott! Ska göra marinaden till våra vårrullar imorn!Önskar dig en fin helg!

    • Svara
      Tina
      5 februari, 2016 at 19:45

      hej!Ja rullar är ju så gott :))

      Trevlig Helg // Tina

    Lämna en kommentar