Biffar & burgare

Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar

Hej, Pasta med smakrik tomatsås och goda bönbollar delar jag med mig av idag. Det är rejäl mat som mättar hungriga magar.

Pasta är gott – punkt

Jo jag är riktigt förtjust i pasta men äter det inte allt för ofta. Jag väljer i 1:a hand glutenfri pasta. Idag går det utmärkt att äta god glutenfri pasta. Men dagens recept väljer man valfritt den pasta man vill ha – med gluten eller utan. 

23032015-IMG_1706

Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar ( v )

Börja med att göra tomaterna först

ingredienser

Ugnsrostade tomater

  • 10 – 12 romantica tomater

instruktioner

Tomater

  1.  10 – 12 Körsbärs tomater halvera och salta, peppra & droppa på lite olivolja,
  2. Rosta på  200 °c ugn i ca 20 -25 minuter

Tomatsås ( v )

 

  • 2 – 3 soltorkade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 röd och grön chilifrukt
  • 1 msk lantbuljong
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • några stänk med worcestersåsen
  • 1  lagerblad
  • ca 10 – 12 romantica tomater ( halvera, salta & peppra & droppa på lite olivolja, rosta i 200 °c ugn )
  • chilipulver
  • 1 tetra eko passerade tomater
  • 1 msk tomat purée
  • 1/2 msk sötning ( råsocker, björksocker )
  • 2,5 dl vatten

Bönbollar ( v + gf )

  • 2 dl avrunna / kokta kidneybönor
  • 1, 5 dl kokt hirs
  • 1 gullök
  • 1 vitlök solo
  • 1/ 2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2  msk Balsamvinäger
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 dl rårismjöl eller havremjöl
  • 1 msk lantbuljong
  • 2  – 4 soltorkade tomater ( blötlägg en stund om de är torra)
  • 1/2 msk stark paprikapulver
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 tsk oregano
  • 3 msk näringsjäst

 

instruktioner

Tomater

  1.  10 – 12 Körsbärs tomater halvera och salta, peppra & droppa på lite olivolja,
  2. Rosta på  200 °c ugn i ca 20 -25 minuter

Tomatsås

  1. Hacka lök,vitlök och chilifrukter. Sautera på medium värme.
  2. Tillsätt efterhand resten av ingredienserna  och låt den koka ihop.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar
  4. Vid servering blanda i ugnsrostade romanticatomaterna, färsk basilika, persilja och en matsked olivolja.

Bönbollar ( v + gf )

  1. Stek lök och vitlök mjuk i kokosolja eller rapsolja. Tillsätt bönor, äppelcidervinäger och balsamvinäger. Vänd om några gånger i pannan & låt svalna något. Mixa allt i matberedare på pulsknappen några varv.
  2. Mixa  pumpakärnor, soltorkad tomat och näringsjäst till ett grovt mjöl. Blanda bönfärsen
    med frömixen och tillsätt övriga ingredienser. Blanda färsen ordentligt och smaka av med salt & peppar.
  3. Låt färsen stå och vila i 30 minuter.
  4. Rulla bollar och rör ihop Olivolja och tamari i en djup tallrik. Rulla bollarna i oljeblandningen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i ca 30 minuter på 200°C.
  6.  Vänd runt några gånger medan de gräddas.

23032015-IMG_1707

23032015-IMG_1709
Pastan vänds ner i den varma såsen vänd runt och värm upp allt. Lägg upp på ett stort serveringsfat, toppa med bollar och färsk basilika. Avsluta med Cashew parmesan som du hittar här.
Jag använder Sempers ekologiska Glutenfria rårispasta, i mitt tycke den godaste glutenfria pastan.
Receptet är glutenfritt och vegan.
Hej så länge // Tina

Relaterade inlägg

  • Svara
    Catrin - theVeganista
    27 januari, 2016 at 09:01

    Åh vad gott, och vilka härliga bilder!! 🙂

    • Svara
      Tina
      27 januari, 2016 at 00:07

      Hej Catrin!
      Tack tack, blir jätte glad för snälla ord!

      Trevligt med vego februari :))

      Ha en fortsatt bra dag // Tina

  • Svara
    Alexandra
    27 januari, 2016 at 09:59

    Å en sån fin blogg du har! Jag vill laga allt :)Är det du själv som gjort den fina bannern och de små “knapparna”?

    • Svara
      Tina
      27 januari, 2016 at 00:04

      Hej Alexandra!
      Tack så glad jag blir! Min header & ikoner har http://www.annaritar.com (Anna Ileby) gjort, fantastisk illustratör!

      Kommer du vara med i februari/ vego :)) ?

      Ha en fin dag // Tina

      • Svara
        Alexandra
        27 januari, 2016 at 14:26

        Japp jag är med, ska bli spännande!! 🙂

    Lämna en kommentar