Glutenfri bakning/ Veganska recept

Recept på glutenfria kex som är så goda

Recept på glutenfria kex blir det här idag. De är verkligen goda och original receptet kommer från GF- glutenfri matglädje. Jag har gjort en liten modifiering för att det ska passa den som är vegan. Jag böt ut smör och mjölk mot alternativ. Sockret ersatte jag med kokossocker.

Recept på Glutenfria recept blir allt mer lätt tillgängligt

Idag har de flesta magasin och tidningar glutenfria recept som gör det lättare för den som måste eller vill leva glutenfritt.

Glutenfria kex ( V+gf)

Sätt ugnen på 200°C

ingredienser

  • 75 gram ( 2 dl ) Urtekram/ semper glutenfria havregryn
  • 100 gram ( 2 dl ) Finax grova glutenfria mjölmix
  • 75 gram vegan smör eller smaklös kokosolja
  • 3/4 dl mandelmjölk eller motsvarande annan växtmjölk
  • 2 msk kokosocker
  • 1 krm salt
  • någon nypa flingsalt

instruktioner

  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa snabbt ihop till en deg alternativt arbeta snabbt med händerna till en deg.
  2. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en 2 till 3 mm tunn platta.
  3. Ta bort de övre bakplåtspapperet och skär ut fyrkantiga kex med kniv eller pizza skärare.
  4. Nagga kexen och smula fling salt på toppen. Grädda i mitten av ugnen i 15 – 18 minuter.
  5. Mot slutet av tiden passa så de inte blir brända.

IMG_7252

Dessa var utmärkta att göra vegan vänliga och kokossocker tror jag även bidrog till den goda smaken.

Får man inte tag på cocovit ( vilket går utmärkt att baka med ) så gör man sitt eget smör eller så köper man ett mjölkfritt margarin. Hur som helst så gör dessa kex för det blir så goda.

De är perfekta att ha som kex / digestive botten till en glutenfri Cheesecake men uteslut då att toppa med flingsalt. Ett annat tips är att blanda i torkade örter i degen om man ska servera kexen till en ostbrika. Ja de går att variera i de oändliga.

Hoppas er Torsdag är bra // Tina

Relaterade inlägg

Lämna en kommentar