Dessert

Pannacotta med matcha – Gott nytt år

Pannacotta med matcha kommer både avsluta och påbörja det nya året. Nedräkningen har börjat och många summerar sitt gångna år. Blev det som man tänkt eller bara bitvis. För varje år som går så känns det faktiskt mindre viktigt för mig; det här att börja om på nytt och ge mig själv en nystart och allt vad det innebär. Jag känner mer nu än någonsin, att fånga nuet är så viktigt! Att inte skjuta upp till  morgondagen eller vänta in något. Jag bär hela tiden ansvar för mitt eget välbefinnande och bara jag kan göra en förändring. Men jag är värd att alltid må mitt bästa jag och därför sker det nu och inte den 1:a januari 2016.

Pannacotta och avrundar året

Jag hoppas och önskar framförallt att 2016 blir en bättre värld för alla som är på flykt, att ingen behöver gå hungrig, fryser eller saknar tak över huvudet.

Att varken människor eller djur far illa. Att miljön är något som på allvar står på dagordningen för våra politiker och makthavare. Att vi inför mer vegetariskt i skolan, personalmatsalen och hemma. Jag tror nog vi alla önska ganska lika och delar en önskning om en bättre framtid för vårt runda lilla klot. Med det sagt så vill jag tacka er som besökt och läst min blogg detta år, det betyder jättemycket för mig<3

Jag rundar av året med en super fin Dessert

En trevlig och nyttig liten efterrätt som kan bli den bästa starten på 2016. Smaksättning på kvällens dessert är Matchapulver/ te. Just denna fick följa med hem från Berlin tillsammans med andra godsaker. Annars så har Renée Voltaire en Eko Matcha.

Matcha som är ett grönt tepulver har ju seglat upp som det senaste årets verkliga superlivsmedel nr:1, trendigt och hett. Japanerna har druckit Matcha sedan urminnes tider och det är en ceremoni i sig bara att tillreda det. Det ska alltid avnjutas i lugn och ro.

Matcha är min favorit ingrediens just nu

Jag dricker matcha latte, stoppar det i desserter, kakor, bollar och smoothie. Får liksom inte nog.

Kanske vi i väst inte intar det i lugn och ro, men lika fullt så njuter vi av tanken av dess välgörande egenskaper.

Det har en uppiggande effekt och ska kanske inte intas för sent på kvällen för den som är känslig.

 

Matcha pannacotta (raw )

4 portioner

ingredienser

pannacotta

  • 2 dl blötlagda Cashewnötter, minst 4 timmar
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 1 tsk ingefärspulver
  • 1 dl mandelmjölk
  • 1 msk agave
  • 1 msk kokossocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • en nypa flingsalt
  • 0,5 msk Matcha pulver
  • 1 msk kallpressad kokosolja

Jordgubb-sås

  • ca 1,5 dl frysta tinade jordgubbar + 5 st som man behåller hela.
  • 1- 2 msk agave eller valfri sötning
  • 0,5 tsk malen ingefära pulver
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • tinar jag en näve frysta jordgubbar som jag mixade med 1 – 2 msk agave. Sila såsen och smaksätt med malen ingefära, 1 tsk vaniljextrakt och eventuellt mer sötning. Skär färska jordgubbar i bitar och på toppen av pannacottan och slutligen skedade på såsen över.

instruktioner

Pannacotta

  1. Mixa alla ingredienser till pannacottan är helt slät. Man måste emellanåt stanna maskinen och skrapa ner från kanterna.
  2. Fyll upp en spritspåse och spritsa ner i små glas.
  3. Ställ in i kylen, gärna över natten.

Jordgubb-sås

  1. Tina frysta jordgubbar och mixa dem med en stavmixer.
  2. Sila såsen i en trådsil och smaksätt med malen ingefära, vaniljextrakt och sötning.
  3. Vid servering skär resterande Jordgubbar i bitar och skedade på såsen och toppa med rostade kokos chips.

 

Rostade kokos chips är ej raw men smakar så gott.

 

Här hemma så fick Pannacottan stora tumme upp.

 

Se nu till att ha en fantastisk kväll.

Gott nytt år / Tina

Relaterade inlägg

  • Svara
    Nästa raw food boll, med smak av Matcha kommer här! - grönt varje dag
    14 januari, 2016 at 13:24

    […] 3 tsk Matcha te […]

  • Lämna en kommentar