Huvudrätt

World vegan day med quorn

World vegan day  infaller den 1 November varje år för att uppmärksamma den veganska livsstilen. Den vill också påminna om grundandet av Världens första Veganförening; Vegan Society UK som grundades i November 1944 av Donald Watson! Här i Sverige är det framförallt Svenska Veganföreningen och djurensrätt som uppmärksammar denna dag!

World vegan day och quorn lanserar vegan produkter

Quorn har precis lanserat sina 1: a Vegan produkter och vill med dessa vara med och fira denna dag! Jag tänkte fira och bidra med ett middagstips med deras alldeles nya Schnitzel. 

Jag har låtit de vara enkelt, men med de klassiska smakerna citron och kapris i en lite annan tappning. Grönkåls chips, blomkål och en tartarsås med cashewnötter som bas.

 

Quorn  Schnitzel tartarsås och rostad blomkål

ingredienser

Tartarsås / ca 2 dl

  • 2 dl blötlagda cashewnötter
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 3 tsk  pressad citron
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1/2 dl kapris ( hacka smått )
  • 1/2 dl cornichons ( hacka i små bitar )
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • smaka av med salt & peppar

Grönkålschips / 2 portioner

  • ca 3 stjälkar

Blomkål /2 portioner

  • 1/2  Blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 1/2  tsk citron peppar
  • 1 msk pressad citron
  • Rivet skal från halv citron
  • 1/4 del av en mindre rödkål
  • salt och svartpeppar

instruktioner

Tartarsås

  1. Mixa nötter och vatten slät. Tillsätt  dijon, vinäger, citron och en tsk av kapris fortsätt att mixa. Häll över såsen i en skål och blanda i hackad persilja, cornichons och kapris.
  2. Blada och rör i rapsolja. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

Denna kan göras med fördel en dag innan

Grönkålschips

  1. Skölj, riv av bitar från stammen och slunga i en sallads slunga. Massera in  ca 2 msk olivolja, flingsalt och svartpeppar. Lägg bladen på en bakplåtsklädd plåt och Ställ in i ugnen på 175°C i ca 10 minuter.

Blomkål

  1. Skölj och skär  av små buketter från stammen. Blanda en marinad på olivolja, citronpeppar, rivet citron skal, flingsalt och lite pressad citron.
  2. Blanda om väl och rosta i ugnen på 200°C i ca 20 minuter. Strimla rödkål och riv skalet från en halv citron och blanda med blomkålen innan servering.

 

Tillaga Schnitzen fryst i ugnen på 225°C i ca 18 minuter och stek någon minut på varje sida i kokosolja precis innan servering.

Servera Schnitzen  med blomkål, grönkålschips, en skiva citron och såsen vid sidan av. Detta fick högsta betyg och såsen är pricken över it.

IMG_6165

IMG_6179

Servera Schnitzen  med blomkål, grönkålschips, en skiva citron och såsen vid sidan av. Detta fick högsta betyg och såsen är pricken över it!

 

Happy World vegan day till er alla /Tina

 

Relaterade inlägg

Lämna en kommentar