Dessert

Halloween Cake – raw food

Halloween cake I raw food tappning tänker jag bjuda på idag! Firar ni Halloween med allt vad det innebär eller tycker du att det är ett jippo som borde stanna över Atlanten där det en gång kom ifrån.

Halloween och tid för pumpa

Jag ville ha något gott som är likt  pumpa, tanken på en rå pumpa i en paj kändes inte så lockande. Men jag tycker morot fungerar som en utmärkt ersättare.

Jag tycker vi går på recept på en gång

Halloween Cake raw food ( raw+V+gf )

ingredienser

Kryddblandning

Först gjorde jag en klassisk kryddblandning 

  • 2 msk kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk hela nejlikor
  • 1/2 tsk hela kryddpeppar
  • 1 krm muskot

Botten

  • 2 dl svarta sesamfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 msk kokosolja
  • 4 – 5 dadlar mjuka
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk ingefära
  • nypa havssalt
  • några msk vatten

Mixa allt i men matberedare till en massa som går ihop.

Fyllning

  • 2 dl blötlagda Cashewnötter
  • 0,5 dl kokosolja som ska smälta försiktigt i ett vattenbad
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 2 mjuka dadlar
  • 1 – 1 1/2 msk pumpa krydda
  • 1 krm gurkmeja
  • apelsin zest från en  eko apelsin ( halva )
  • 2 st morötter
  • ca 1/2 dl vatten,  börja med  några msk och öka på efterhand
  • nypa havssalt

instruktioner

Kryddblandning

  1. Mixa allt i en kryddkvarn och förvara i en glasburk med lock.

 

Botten

  1. Mixa alla ingredienser i men matberedare till en massa som går ihop.
  2. Tryck ut botten i en form som mäter 15 cm med löstagbar botten. Smörj in formen med kokosolja och passa in ett bakplåtspapper i botten.

Fyllning

  1. Mixa morötter till det blir till gryn i en mixer, tillsätt cashewnötter, lönnsirap, dadlar och vatten, mixa slät. Det kan ta lite tid beroende på hur stark motor man har i sin mixer. Skrapa ner från kanterna med jämna mellanrum.
  2. Tillsätt lite mer vatten om det behövs. När fyllningen är slät tillsätt kryddor, apelsinskal och smält kokosoljan. Mixa klart.
  3. När fyllningen har mixat klar häll den över nötbotten och täck över med plast.
  4. Ställ i frysen minst 6 timmar och gärna över natten.
  5. Ta fram kakan en 30 minuter innan servering, toppa med Physalis.

 

IMG_6053

IMG_5996

IMG_5999

IMG_6002

Trevlig fortsatt dag.

 

Det var allt just nu // Tina

Relaterade inlägg

Lämna en kommentar