Huvudrätt

Pesto och glutenfri pasta

Pesto till glutenfri pasta, mer snabbmat blir det inte! Men det är lika fullt en god middag.

Pesto en riktig god kompis i köket

Passar på pizza, att toppa en sallad, smaksätta såser bl.a och till pasta så klart.

IMG_5329

Inga konstigheter i min pesto

I hemmagjord pesto styr du själv över innehållet. Dessutom går det superfort och är enkelt att göra. Här finns inga ursäkter för att inte göra sin egen.

Pesto

ingredienser

4 personer

  • En knippe basilika
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 gram pinjenötter ( valfritt att byta till vilka nötter eller frön man vill)
  • Citron, rivet skal 1/2 citron
  • 2 msk pressad citron
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk hemmagjord parmesan eller alternativ
  • Lite svarta goda oliver
  • 1 dl olivolja av god kvalité

instruktioner

  1. Mixa alla ingredienser förutom oljan med en stavmixer eller matberedare.
  2. Tillsätt oljan och mixa klart. Smaka av med salt, peppar och rivet citron skal.
  3. Blanda peso med varm nykokt pasta. Smaka av med lite extra salt och peppar.
  4. Riv eller strö över extra ost och toppa med färsk basilika och några goda oliver.

Trevlig kväll // Tina

Relaterade inlägg

Lämna en kommentar