Sallad

Panzanella en brödsallad – Glutenfri och vegan

Panzanella är en Toscansk brödsallad…… Tomat och lite bröd + dressing blir en smakrik och underbar måltid. Mat som jag gillar och gärna slänger ihop.

Panzanella en toscansk sallad med bröd och tomater

Visst låter det som mat en skön och behaglig sommar kväll… I denna panzanella har jag fyllt ut med grönkål för att göra den mer matig.

IMG_0240 (kopia)

Panzanella toscansk brödsallad – glutenfri och vegan

ingredienser

4 portioner som tillbehör till plantprotein

  • Basilika på knippe
  • 1 rödlök
  •  2 – 3 stjälkar grönkål
  •  200 gram romaticatomater
  • 1/2 röd spetspaprika

instruktioner

Bara skölja, skära och dela så är det klart att läggas upp på ett serveringsfat

Dressing

  • 50 gram romaticatomat
  •  1 tsk kapris
  • 0,5 tsk dijon
  • 1 del rödvinsvinäger
  • 3 delar Olivolja
  • smaka av med salt och svartpeppar

instruktioner

Sallad

  1. Bara skölja, skära och dela så är det klart att läggas upp på ett serveringsfat

Dressing

  1. Mixa ihop dressingen med en stavmixer och häll i oljan i en tunn stråle mot slutet.

Bröd

2-3 skivor dagsgammalt ciabatta eller detta glutenfria  bröd. Olivolja, flingsalt och vitlöks granulat.

  1. Börja med att rosta brödet i en torr och het stekpanna tills det fått yta.
  2. Skär brödet i bitar och häll på 1 msk olivolja i stekpannan, lägg tillbaka brödet och rör runt försiktigt.
  3. Ha på flingsalt och vitlöks granulat.

Lägg upp

  1. Lägg upp salladen på ett stort serveringsfat, på med brödet, ringla över dressingen och slutligen grovt svartpeppar direkt från papparkvarn.
  2. Den kan stå till sig lite och strax innan servering blandar man runt salladen.

 

 

Härligt god sallad!

Denna sallad är glutenfri och vegan.

Hej så länge // Tina

Relaterade inlägg

Lämna en kommentar