Raw food

Kärleksmums till Nationaldagen

Kärleksmums på självaste Nationaldagen, om jag ska vara ärlig så är det inget jag riktigt firar. Vet inte riktigt på vilket sätt man skulle kunna tänkas göra det. Firar ni och isåfall hur firar ni?

Kärleksmums är verkligen mums

Det är vad jag har gjort till nationaldagen. De är riktigt mumsiga kärleksmums,  glutenfria, raw och vegan dessutom.

Raw kärleksmums (raw + v+ gf )

Form ca 12 x 12 cm med löstagbar botten

9 portioner

ingredienser

Botten:

  • 1,5 havregryn ( Urtekrams glutenfria )
  • 1.5 mandlar
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 8 mjuka dadlar
  • 3 msk Raw kakaopulver
  • 1 msk kokosolja kallpressad
  • 0,5  tsk vaniljpulver
  • 1 msk kakaobibs
  • en nypa salt
  • 1,5 msk mandelmjölk

Topping

  • 1 dl cashewnötter ( blötlagda minst 4 timmar )
  • 0,5 – 0,75 dl cashewmjölk eller mandelmjölk
  • 2 msk starkt espresso kaffe
  • 1,5 msk raw kakaopulver
  • 10 st dadlar
  • 3 msk kokosolja kallpressad ( smält i ett vattenbad på spisen )
  • en nypa fling salt

instruktioner

Botten

  1. Mixa havregryn och mandlar grovt. Kärna ur dadlar och tillsätt alla resterande ingredienser i matberedaren och mixa till det håller ihop.
  2. Klipp ut ett bakplåtsark så det passar botten på formen. Smörj formen och lägg i bakplåtspappret i botten.
  3. Tryck ut massan i botten och platta till. Gör det så jämt som möjligt. Ställ åt sidan.

 

Topping

  1. Skölj cashewnötter ordentligt och lägg i en mixer. Tillsätt resterande ingredienser och mixa slät.
  2. Stanna maskinen i mellan åt och skrapa ned från kanterna. Smeten ska bli så slät som möjligt.
  3. Häll fyllningen över botten och ställ kallt i minst 2 timmar.

Skiva upp bitar och njut.

Förvaras i kylen i burk med lock.

Hej så länge / Tina

Relaterade inlägg

Lämna en kommentar