Baka glutenfritt

Burgarbröd både glutenfria och vegan

Idag bjuder jag på fantastisk goda glutenfria burgarbröd från GF glutenfri matglädje nr 2.

Jag kan lova att det är lika goda att äta enbart som frallor också.

Burgarbröd men lika gott som frallor

Dessa har jag har en plan för så de får inte ätas upp nu. Men jag har absolut tillåtit mig att provsmaka dem. Det måste jag ju göra innan jag delar med mig av receptet. Eller vad tycker ni?

Burgarbröd både glutenfria och vegan

6 frallor

ingredienser

Sätt ugnen på 250°C

  • 300 gram / 5 dl Jyttemjöl original
  • 10 gram Xantangummi
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 25 gram jäst
  • 3 1/2 dl fingervarmt vatten
  • 3 msk olja + till utbakning
  • grovmalen polenta eller sesamfrön

instruktioner

  1. Börja med att göra vattnet fingervarmt/ 37 grader, blanda med jästen och tillsätt oljan.
  2. Blanda alla torra ingredienser, jag rekommenderar att man väger mjöl och xantangummi på hushållsvåg.
  3. Rör kraftigt med en slev tills allt har blandat sig ordentligt. Häll ut degen på ett oljat ( ej överdrivet) bakbord. Dela degen i 6 lika stora bitar och rulla bullar.
  4. Lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Plasta in och låt jäsa i 90 minuter.
  5. När de har jäst klart pensla bullarna lätt med vatten och strö på polenta eller sesamfrön på toppen av bullarna.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter,

 

5 minuter upp eller ner beroende på vilken ugn du har. Mina blev perfekta i ugnen i 20 minuter.

Dessa ska jag ha till något som är smarrigt & gott!

De dyker ju upp här som ni vet // Tina

Relaterade inlägg

  • Svara
    Dagens middag, pulled oumph! - grönt varje dag
    19 oktober, 2015 at 09:10

    […] är det gyllene burgarbröd som jag bakade […]

  • Svara
    Jävligt god BBQ & World meat free day! - grönt varje dag
    13 juni, 2016 at 18:40

    […] Glutenfria gyllene burgarbröd […]

  • Svara
    Sylwia | Vibrant Food Stories
    14 juni, 2016 at 08:23

    sådär ja! jyttemjöl är grymt!

  • Lämna en kommentar