Raw food

Sommar tårta – Limekräm och jordgubbe

Sommar tårta äter man ju gärna så här års. För nu är sommaren här, 1:a juni har passerat och regnet det stundtals öser ner, jag tänker att sommaren från och med nu har startat. Punkt liksom. Orkar inte riktigt bry mig om vädret!

Sommar tårta betyder självklart jordgubbar

För att fira in den så bjuder jag på min bästa sommar tårta eller tart om man så vill.  Den innehåller både lime och jordgubbar. Det är så gott tillsammans och denna gör garanterat succé på en bjudning.

Sommar tårta med jordgubbar och limefyllning ( raw )

ingredienser

Lime fyllning

 
Gör fyllningen helst en dag i förväg och kyl över natten.
  • 3 hela lime / saften och rivet skal från två
  • 3 dl blötlagda ( minst 4 timmar ) cashewnötter
  • 1 citron saften
  • 1/2 dl agave

Botten

  • 2,5 dl mandlar
  • 1,5 dl riven kokos
  • 8 medjool Dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • Nypa fling salt
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • Ev 1 msk vatten

Topping

  • 1 ask jordgubbar
  • 1-2 msk  kokos
  • Några korn av  pepparmynta ( älskar denna ) eller några blad färsk mynta.

instruktioner

Fyllning

  1. Mixa cashewnötter med den pressade citron/ limesaften.
  2. Tillsätt agave och rivet skal av lime.
  3. Mixa till krämen är helt slät och fluffig.
  4. Täck över och ställ kallt.

Botten

  1. Mixa mandlar grovt och tillsätt riven kokos, dadlar, kokosolja, vaniljpulver och salt.
  2. Det är klart när massan håller ihop.
  3. Smörj en form, ca 15 cm och klä botten med bakplåtspapper.
  4. Tryck ut degen i formen jämnt och ställ kallt i kylen i några timmar.
    När det är dags att servera ta fram fyllningen någon stund innan och vispa runt med en ballongvisp. skopa sen fyllningen över mandelbotten och toppa med skivade jordgubbar och mixade kokosflingor

Topping

  1. Mixa pepparmynta och kokos till ett fint puder.
  2. Skiva jordgubbar och lägg över lime fyllningen.
  3. Pudra på toppen av tårtan med kokos och pepparmynta pudret.
IMG_3574 Sommar tårta - Limekräm & jordgubbar

Ljuvligt god och mer sommar än så blir det inte!

Hej så länge// Tina

Relaterade inlägg

  • Svara
    Min Raw Halloween cake! - grönt varje dag
    29 oktober, 2015 at 20:45

    […] botten eller har svårt att få tag på svarta sesamfrön, så passar denna botten också bra, HÄR hittar ni den. Tillsätt kanel & ingefära, uteslut  bara […]

  • Lämna en kommentar