Huvudrätter

Fajitas på Oumph med Pico de gallo

Hej igen! Nu blir det Fajitas på oumph med pico de gallo. Lime, koriander, vitlök och chili är nog mina number one när det gäller att smaksätta mat. Det passade utmärkt tillsammans med Oumph.

Vi tar oss direkt till receptet på fajitas på oumph

 

Fajitas på Oumph med Pico de gallo (v+gf )

ingredienser

Fajitas kryddblandning ( v+gf )

  • 2 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk hel spiskummin, mal eller mortla sönder
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk chipotle pulver
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk råsocker/ björksocker

 Pico de gallo

  • 3 mogna tomater av god kvalité
  • en knippe / kruka färsk koriander
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2-3 msk pressad lime + rivet skal
  • 1 tsk salt

Express Picklad rödlök

  • En rödlök i skivor
  • 2 msk ättika 12 %
  • 4 msk socker ( björksocker )
  • 6 msk vatten
  • 1/2 röd chilifrukt

Tillaga Oumph

  • 1 röd och grön paprika i skivor
  • 2  gula lökar i skivor
  • 2 klyftor vitlök

instruktioner

Kryddmix:

  1. Mixa alla kryddor och förvara i en tätslutande glasburk.

Fajitas:

  1. Lägg Oumph i marinad. Halvtina en ( 1 ) frp Oumph naturell strip ( räcker till 2 vuxna ) 1 msk av kryddblandningen, 2 msk rapsolja, 1 tsk tamari, 1/2 pressad lime + skal och 1 vitlöksolo.
  2. Blanda marinaden och vänd om Oumph i marinaden. Låt marinera i minst en timma eller upp till ett dygn.

Pico de gallo

  1. Hacka tomat, lök, koriander och chilifrukten, jag behåller kärnorna i min chili för jag gillar hetta. pressa lime och smaka av med salt. Förvara i rumstemperatur en timme eller två för att smakerna ska utvecklas. ställ sen kallt fram till servering.

Express Picklad rödlök

  1. Koka upp lagen så sockret löser upp sig. Häll lagen över lök och chili.
  2. Låt svalna och förvara i tätslutande glasburk i kylen. Håller någon dag.

Tillaga Oumph

  1. Stek paprika och lök i rapsolja, pressa över vitlök och pudra över 1 msk av kryddblandningen. Rör om och tillsätt 0,5 msk tamari.
  2. Stek Oumph i en stekpanna i lite olja, vänd runt hela tiden. Stek på ganska hög värme för den ska få färg och stekyta.
  3. Det går fort när den är helt tinad. Blanda stekt paprika och lök med oumph, pressa över lite lime.

Vidare så blandade jag en burk Oatly imat fraiche med lite pressad lime och rivet skal av lime. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera fajitas med skivad avokado, lime Oatly, glutenfria tortillas eller salladsblad.

25052015-IMG_3335

25052015-IMG_3323

Hoppas ni testar detta. Det blir så gott och fräscht.

Tagga gärna mig på Instagram med #grontvarjedag om du testar mina recept<3

Receptet är Glutenfritt och vegan

Hej så länge // Tina

Relaterade inlägg

Lämna en kommentar