Smårätter & tillbehör/ Veganska recept

Summer rolls med krispiga grönsaker

Summer rolls med quinoa och krispiga grönsaker är dagens middag! Det är min typ av mat och visst är det lite förberedelse med att först skära grönsaker och göra en god dipp till. Men när det är gjort går det fort att svänga ihop dem! Det är också trevligt att duka upp och var och en får göra sin egen rulle. Det är alldeles utmärkt mat så här års och jag skulle inte ha något problem att äta det varje dag hela sommaren.

Summer rolls går att variera i massor

Det går att fylla med enbart krispiga grönsaker! Idag valde jag att även ha i quinoa för det ökar på mättnaden och proteinet.

Summer rolls med krispiga grönsaker ( v+gf )

ingredienser

Jag kokade först quinoa som jag sen smaksatte

Quinoa

  • 2,5 dl kokt quinoa Svart
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk tamari
  • 1/2 tsk ume pasta

Grönsaker

  • Mango
  • avokado
  • baby spenat
  • färsk vår lök
  • orange paprika
  • gurka
  • koriander
  • mynta

Dipsås ( V + GF )

  • 1/ 2dl tamari
  • 1 – 1/2 msk sesamolja
  • lite pressad lime
  • koreansk chiliflingor
  • lite riven ingefära
  • skivad sallads lök
Blanda samman & häll i en skål.

instruktioner

Quinoa

  1. Koka quinoa enligt instruktioner på förpackningen.
  2. Låt quinoan kallna.
  3. Blanda ihop marinaden och vänd ner i quinoan.

Grönsaker

  1. Skär valfria grönsaker  i jämnstora stavar. Lägg upp allt på rad på en bricka.

Steg för steg gör din rulle

  1.  Sjud upp vatten och häll i en stekpanna, lägg en kökshandduk på en skärbräda.
  2. Lägg i ett rispapper i stekpannan med varmt vatten i ca 30 sekunder.
  3.  lyft upp rispappret och lägg på kökshandduk.
  4. Lägg några blad koriander, baby spenat och quinoa.
  5. Fortsätt  med övriga grönsaker och rulla i hop dem. Lägg dem på en skärbräda eller fat medan man gör klart dem efter hand.
  6. Lägg upp rullarna på ett uppläggningsfat. Man kan dela dem på mitten eller behålla dem hela och strö på lite furikake. Om man inte har furikake så kan man rosta lite sesamfrön istället.

Krispigt, fräscht  och gott! Egentligen så fungerar vilka grönsaker som helst det är bara en smaksak vad man gillar och vill ha. De klarar sig bra i kylen en natt om man får något över. Hos mig går alltid allt åt på en gång!

Denna rätt är Glutenfri och vegan

 

Hoppas ni har en fin Fredag Kväll / Tina

Relaterade inlägg

Lämna en kommentar