Bollar & snacks

Lime och chokladbollar till tre fikat

Lime och chokladbollar som är riktigt goda och dessutom finfina till tre fikat. För många är det ju en kort vecka och då är det perfekt att ha nyttig mellis och fika färdig i kylen.

Lime tillsammans med choklad är så gott

Chokladbollar är tillsammans med kladdkakan nog de mest vanliga vi bakar hemma som hemmabagare.

Men både kladdkakan och chokladbollen är ju inte längre bara förpackad i sin klassiska kostym, utan variationen är oändlig. Jag tycker en boll är perfekt till mellanmål eller en eftermiddagsfika. Min boll är glutenfri och sockerfri.

Lime och chokladbollar ( v+gf+raw)

ingredienser

  • 1 dl kokosflingor
  • 1,5 dl pistagenötter
  • 20 gram varsamt smält kakaosmör
  • skal & saft från en lime
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk rå kakaopulver
  • 4 medjool dadlar
  • 1- 2 msk växtmjölk ( mandel eller havremjölk )
  • 2 msk agave eller rissirap
  • nypa flingsalt

Topping

  • 2 msk pistagenötter
  • limskal
  •  flingsalt

instruktioner

  1. Börja med att mixa pistagenötter grovt och tillsätt resterande ingredienser och mixa klart.
  2. Det ska gå att rulla bollar på massan.
  3. Rulla bollar och mixa toppingen till ett halvgrovt mjöl. Rulla bollarna i toppingen.

KLART – lätt som en plätt!

Nu ska jag njuta av en boll till mitt eftermiddagsfika / Tina

Relaterade inlägg

Lämna en kommentar