Dessert/ Recept Raw food

Banankaka som är himmelskt god och raw

Banankaka som passar både liten och stor! Denna är min dotters favorit & jag kan förstå henne!

Banankaka sött och lent himmelskt gott

Ja det blir sött men denna ska vara söt och den är ändå inte i närheten av den sötma en traditionell banankaka har.

Jag tycker vi går på recept direkt eller vad säger ni!

25022015-IMG_0847

Raw Banankaka ( V+GF+Raw)

ingredienser

 botten

  • 2,5 dl valnötter
  • 12 -14 st dadlar ( Ica eko)
  • En nypa fling salt

 

Fyllning

  • 3 dl blötlagda cashewnötter
  • 2 st små eko bananer
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 / 2 dl valfri sötning , honung / agave / yaconsirap
  • 1 / 2 pressad citron
  • 1 / 2 dl  mandelmjölk ( vatten är ok också)
  • 1 msk Mesquitepulver
  • 2 msk kokosolja

 Kolasås

  • 2, 5 dl blötlagda dadlar ( en timma )
  • 5 msk vatten
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk mesquitepulver
  • En nypa flingsalt
  • 1 msk varsamt smält kokosolja ( vattenbad)

 

instruktioner

Botten

  1. Börja med att Pulsa sönder nötter i en matberedare och tillsätt dadlar och salt.
  2. Smörj med kokosolja en form som mäter 15 cm som har löstagbar kant.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på formen och arbeta ut nötmassan i formen i ett jämnt lager.

Fyllning

  1. Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en slät fyllning.
  2. Detta kan ta lite tid för det gäller att den blir helt slät. Skrapa vid behov ned från kanterna.

Gör kakan

  1. Fyll upp botten med fyllningen och ställ i frysen över natten eller över dagen om den ska serveras samma dag.

 Kolasås

  1. Mixa såsen helt slät och smaka av så att det är balans mellan sött och salt i såsen.
  2. Ställ den färdiga såsen i kylen tills det är dags att servera pajen. Ta fram pajen för att tina några timmar innan servering och häll kolasåsen över pajen och toppa med hackade valnötter.
IMG_0844 (kopia)

Trevlig Helg // Tina

Relaterade inlägg

  • Svara
    Raw Banankaka önskemål av min dotter! | grönt varje dag
    3 december, 2015 at 20:22

    […] Recept hittar ni här […]

  • Svara
    Julia
    29 november, 2016 at 20:12

    Wow, det ser helt underbart ut!

    • Svara
      Tina
      29 november, 2016 at 20:29

      Hej!
      Tack, den är verkligen god! Värd att göra!
      Fin kväll // Tina

    Lämna en kommentar