pannkaka & våfflor

Kikärtsbröd “socca” i gjutjärnspanna

Kikärtsbröd är ett frasigt, lite oljigt bröd som man river i bitar till en soppa. Idag bjuder jag just på en sådan pannkaka – gjutjärnspanna.

Soppan får ni göra själva, men brödet får ni recept på. Eller så göra ni denna soppa eller den här.

Kikärtsbröd – Socca så perfekt tillbehör

Det behöver bara några få ingredienser som man mixar ihop och sedan gräddar så är det klart.

Kikärtsbröd – Socca (gf + v )

ca 2 bröd/ pannkakor

ingredienser

  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 3,5 dl vatten
  • 1,5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk lantbuljong
  • Några varv på kvarn med svartpeppar

instruktioner

  1. Mixa alla ingredienser i en mixer. Låt stå och vila några timmar ikylen.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Olja en gjutjärnspanna eller stekpanna som tål ugnen och häll i ca 2,5 dl av smeten. Grädda i ca 25 – 30 minuter.
  3. Alternativt stek i kokosolja/ olja direkt i stekpannan på spisen.
  4. Vänd på dem när de har stelnat på ytan.

 

Trevlig kväll // Tina

Relaterade inlägg

Lämna en kommentar